Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επιτάχυνση της επιστροφής παράτυπων μεταναστών στην Τουρκία θα ζητήσει από την Ελλάδα η ΕΕ

Επιτάχυνση της επιστροφής παράτυπων μεταναστών στην Τουρκία θα ζητήσει από την Ελλάδα η ΕΕ
Επίσης θα ζητηθεί να στηριχθεί ακόμα περισσότερο η χώρα μας στο προσφυγικό
Επιτάχυνση της διαδικασίας επιστροφής των παράτυπων μεταναστών στην Τουρκία αναμένεται να ζητήσει από την Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Ένωση, στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβούλιου στις Βρυξέλλες το διήμερο 20-21/10, το οποίο θα έχει ως κύρια θέματα το προσφυγικό, το εμπόριο, τη Συρία και τη Ρωσία.
Όπως αναφέρει και στο σχετικό της δημοσίευμα η Daily Telegraph επικαλούμενη το σχέδιο της συνεδρίασης, η Ε.Ε. καλεί την Αθήνα να επιταχύνει τις επιστροφές στην Τουρκία αλλά και την διαδικασία ελέγχου για τη χορήγηση ασύλου στους αιτούντες πρόσφυγες και μετανάστες.
Επίσης, το σχέδιο τονίζει πως θα ζητηθεί να στηριχθεί ακόμα περισσότερο η χώρα μας στο προσφυγικό, καθώς ήδη φιλοξενούνται στις υποδομές της πάνω από 64.000 πρόσφυγες, πολλοί εκ των οποίων ζουν σε άθλιες συνθήκες που δημιουργούν και εξεγέρσεις.
Σημειώνεται πως η παραπάνω υποχρέωση της χώρας μας απορρέει από τη συμφωνία του Απρίλη 2016 μεταξύ Βρυξελλών και Άγκυρας, στο πλαίσιο της οποίας η Τουρκία θα λάβει 6 δισ. ευρώ συνολικά για την περίθαλψη των προσφύγων που φιλοξενεί, ενώ ανοικτό παραμένει ακόμα το θέμα της απελευθέρωσης της βίζας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης