Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η μυστηριώδης ενίσχυση των μετοχών της Κεντρικής Τράπεζας της Ελβετίας (SNB)...

Η μυστηριώδης ενίσχυση των μετοχών της Κεντρικής Τράπεζας της Ελβετίας (SNB)...
«Δε βγάζει νόημα, είναι απλώς σαν αντικείμενο για συλλέκτες», ανέφερε ο Benno Galliker, trader της Luzerner Kantonalbank
Στη «μυστηριώδη», όπως τη χαρακτηρίζει, ενίσχυση της μετοχής της κεντρικής τράπεζας της Ελβετίας (Swiss National Bank - SNB) αναφέρεται το αμερικανικό, δίκτυο Bloomberg.
Σύμφωνα με το δίκτυο, η μετοχή της SNB, μία από τις πέντε εισηγμένες στο χρηματιστήριο κεντρικές τράπεζες -οι άλλες είναι του Βελγίου, της Ιαπωνίας, της Νοτίου Αφρικής και της Ελλάδας- έχει σχεδόν διπλασιαστεί από τα τέλη του Ιουνίου.
Μάλιστα, η τιμή της άγγιξε τα υψηλότερα επίπεδα από την τελευταία εβδομάδα του 1997.
Και μπορεί τις τελευταίες τρεις ημέρες η μετοχή να έχει υποχωρήσει και ο όγκος να παραμένει χαμηλός -ημερήσιος μέσος όρος 152 συναλλαγές- η αύξηση είναι εξαιρετικά περίεργη, δεδομένου ότι οι μέτοχοι δεν έχουν λόγο στη χάραξη της νομισματικής πολιτικής της SNB και τα δικαιώματα ψήφου τους έχουν ανώτατο όριο.
«Δε βγάζει νόημα, είναι απλώς σαν αντικείμενο για συλλέκτες», ανέφερε ο Benno Galliker, trader της Luzerner Kantonalbank, με έδρα της Λουκέρνη της Ελβετίας.
Ο Walter Meier, εκπρόσωπος Τύπου της SNB, αρνήθηκε να σχολιάσει τις κινήσεις της μετοχής.



Πάντως, ο ανεξάρτητος αναλυτής, J.P. Koning, ο οποίος, επίσης, ασχολήθηκε με το φαινόμενο, περιγράφοντάς το ως «η ανεξήγητη μανία για μετοχές της SNB», σημείωσε πως το σταθερό μέρισμα των 15 φράγκων ανά μετοχή, κάθε χρόνο, είναι πιο ελκυστική απόδοση από τα ομόλογα της χώρας, που τα επιτόκιά τους είναι αρνητικά! 



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης