Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έρευνα για την απότομη πτώση της στερλίνας στις 7/10 διεξάγει η BIS – Αρχές Νοεμβρίου 2016 το πόρισμα

Έρευνα για την απότομη πτώση της στερλίνας στις 7/10 διεξάγει η BIS – Αρχές Νοεμβρίου 2016 το πόρισμα
Στο άνοιγμα των ασιατικών αγορών την 7η Οκτωβρίου, η βρετανική λίρα είχε κατρακυλήσει κατά περίπου 10% μέσα σε λίγα λεπτά
Έρευνα για την απότομη πτώση της στερλίνας την 7η Οκτωβρίου διεξάγει η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών (Bank for International Settlements, BIS), με τα πρώτα αποτελέσματα να γίνονται γνωστά τις πρώτες ημέρες του Νοεμβρίου 2016.
Μάλιστα, όπως δήλωσε ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Αγγλίας, Mark Carney, ο οποίος ηγείται και της BIS, από τις μέχρι πρότινος πληροφορίες υπάρχει ήδη μία εικόνα για το τι ακριβώς συνέβη εκείνη τη μέρα, χωρίς ωστόσο να σχολιάσει περαιτέρω.
Στο επίκεντρο των ερευνών θα βρεθούν οι πλατφόρμες των ισοτιμιών και οι σχετικοί αλγόριθμοι. 
Θυμίζουμε πως στο άνοιγμα των ασιατικών αγορών την 7η Οκτωβρίου, η βρετανική λίρα είχε κατρακυλήσει κατά περίπου 10% μέσα σε λίγα λεπτά, μια πτώση που είναι άνευ προηγουμένου για ένα τόσο σημαντικό νόμισμα.
Όπως ήταν φυσικό, η κατρακύλα της στερλίνας πυροδότησε ένα sell-off στο Ηνωμένο Βασίλειο, εξαιτίας της έντονης ανησυχίας που δημιουργήθηκε στους επενδυτές για το μέλλον του εγχώριου νομίσματος και τον πληθωρισμό.  

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης