Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευνοημένη από το επικείμενο deal μεταξύ BAT και Reynolds η… Deutsche Bank

Ευνοημένη από το επικείμενο deal μεταξύ BAT και Reynolds η… Deutsche Bank
Ο γερμανικός κολοσσός είναι ο κορυφαίος οικονομικός σύμβουλος και χορηγός της BAT για πάνω από μία 10ετία
Ένας από τους άμεσα ευνοημένους του επικείμενου (;) deal μεταξύ British American Tobacco (BAT) και Reynolds American θα είναι η Deutsche Bank...
Όπως επισημαίνει και το Bloomberg, ο γερμανικός κολοσσός είναι ο κορυφαίος οικονομικός σύμβουλος και χορηγός της BAT για πάνω από μία 10ετία, με αποτέλεσμα να ωφελείται στην περίπτωση που τελικά γίνει η εξαγορά.
Το ποσό που προτίθεται να δώσει η BAT, η οποία εδρεύει στο Λονδίνο, για την εξαγορά του 57,8% της Reynolds ανέρχεται στα 47 δισ. δολ. (56,5 δολ. ανά μετοχή), ωστόσο ενδέχεται να ανέβει κι άλλο, καθώς δεν υπάρχει προς το παρόν κάποια επίσημη απάντηση.
Η BAT υποστηρίζει πως το deal αποτιμάται συνολικά στα 93 δισ. δολ., ενώ θα δώσει και ότι η τιμή της μετοχής που προσφέρεται θα δώσει ένα premium στην μετοχή της Reynolds (με βάση το κλείσιμο της 20ης Οκτωβρίου).
Εκτός από το οικονομικό όφελος από την επίτευξη της συμφωνίας, η γερμανική τράπεζα θα είναι ο οικονομικός σύμβουλος για τη μεγαλύτερη καπνοβιομηχανία του κόσμου.
Υπενθυμίζεται πως η Deutsche δε διανύει και την καλύτερη περίοδό της, καθώς την επιβαρύνει ένα υπέρογκο πρόστιμο, το οποίο είναι ωστόσο διαπραγματεύσιμο, από τις ρυθμιστικές Αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών, εξαιτίας του σκανδάλου με τα τιτλοποιημένα δάνεια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης