Τελευταία Νέα
Διεθνή

Deutsche Bank: Οι επενδυτές «φλερτάρουν» με τις ιαπωνικές μετοχές, παρά την οικονομική στασιμότητα της χώρας

Deutsche Bank: Οι επενδυτές «φλερτάρουν» με τις ιαπωνικές μετοχές, παρά την οικονομική στασιμότητα της χώρας
Οι μετοχές που ελκύουν περισσότερο είναι όσες αφορούν τον τεχνολογικό τομέα, την αυτοκινητοβιομηχανία, την Υγεία αλλά και το διαδικτυακό εμπόριο
Οι επενδυτές έχουν αρχίσει να βλέπουν με «καλό μάτι» τις μετοχές της ιαπωνικής αγοράς, παρά την οικονομική στασιμότητα και τον αδύναμο πληθωρισμό που παρατηρείται στην ασιατική χώρα, υποστηρίζει ο στρατηγικός αναλυτής της Deutsche Bank, Francesco Curto.
Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του στο CNBC ο κ.Curto, οι επενδυτές που κοιτούν προς την Ιαπωνία είναι αυτοί με μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη στρατηγική, θεωρώντας τις τρέχουσες τιμές των μετοχών αρκετά ελκυστικές.
Οι μετοχές που ελκύουν περισσότερο το ενδιαφέρον τους είναι όσες αφορούν τον τεχνολογικό τομέα, την αυτοκινητοβιομηχανία, την Υγεία αλλά και το διαδικτυακό λιανικό εμπόριο.
Οι εγχώριες εταιρείες έχουν δεχθεί ισχυρό πλήγμα από την ενίσχυση του γεν έναντι των βασικών ανταγωνιστών του και, κυρίως, έναντι του αμερικανικού δολαρίου.
Ενδεικτικά, η ισοτιμία γεν/δολαρίου ήταν περίπου 120 στην αρχή του 2016, ενώ τώρα έχει φτάσει στο 104.
Να σημειωθεί πως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προβλέπει αύξηση μόλις 0,3% στο ΑΕΠ της χώρας το 2016, με το αντίστοιχο ποσοστό για το 2017 να είναι 0,1%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης