Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κορυφώνεται η προεκλογική εκστρατεία στις ΗΠΑ - Η παρέμβαση Obama σε συγκέντρωση της Clinton

Κορυφώνεται η προεκλογική εκστρατεία στις ΗΠΑ - Η παρέμβαση Obama σε συγκέντρωση της Clinton
Υπάρχει ένας ηλικιωμένος κύριος που υποστηρίζει τον υποψήφιό του Trump, πρεπει να το σεβαστούμε
Στο αποκορύφωμά της βρίσκεται η προεκλογική εκστρατεία στις ΗΠΑ τρείς μόλις ημέρες πριν από το τελικό αποτέλεσμα και ο B. Obama επέπληξε το πλήθος σε μια προεκλογική συγκέντρωση υπέρ της υποψήφιας των Δημοκρατικών Hilary Clinton στη Βόρεια Καρολίνα χθες Παρασκευή (4/11), όταν γιούχαρε έναν υποστηρικτή του αντιπάλου της Donald Trump.
Το γεγονός αυτό όμως δεν εμπόδισε τον Trump να διηγηθεί μια εντελώς διαφορετική εκδοχή των γεγονότων, επικρίνοντας τον Obama επειδή, όπως ισχυρίστηκε, έβαλε τις φωνές στον διαδηλωτή.
Το συμβάν σημειώθηκε μπροστά στα μάτια των δημοσιογράφων που κάλυπταν την προεκλογική συγκέντρωση στο Φάγετβιλ της Βόρειας Καρολίνας, όπου ένα πλήθος κυρίως Αφροαμερικανών είχε γεμίσει ασφυκτικά το γυμναστήριο του κρατικού πανεπιστημίου της πολιτείας για να ακούσει την ομιλία του Ομπάμα υπέρ της Clinton.
Ο Αμερικανός πρόεδρος μόλις είχε πει ότι ο Trump δεν είναι ικανός να ηγηθεί της χώρας όταν τον διέκοψε ένας ασπρομάλλης άνδρας που φορούσε μπερέ και ένα μπουφάν με κάτι που έμοιαζε με διακριτικά του στρατού, ο οποίος σηκώθηκε όρθιος σε μια από τις σκάλες των κερκίδων και κούνησε ένα πανό υπέρ του Trump.
Το πλήθος στράφηκε προς τον διαδηλωτή φωνάζοντας και γιουχάροντάς τον. Ο Ομπάμα επανειλημμένα είπε στους παρευρισκόμενους να "συγκεντρωθούν" και να "ηρεμήσουν".
"Καθίστε όλοι κάτω και κάντε ησυχία για ένα λεπτό!", φώναξε ο Obama. "Υπάρχει ένας ηλικιωμένος κύριος που υποστηρίζει τον υποψήφιό του", πρόσθεσε, την ώρα που ο διαδηλωτής οδηγούνταν μακριά από την αίθουσα.
"Ζούμε σε μια χώρα που σέβεται την ελευθερία του λόγου", είπε. "Μοιάζει να έχει υπηρετήσει στον στρατό μας, πρέπει να το σεβαστούμε αυτό", τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος.
Σύμφωνα πάντως με την εκδοχή του Trump, ο Obama μάλωσε τον διαδηλωτή και όχι το πλήθος.
"Απευθυνόταν στον διαδηλωτή, φωνάζοντάς του, πραγματικά φωνάζοντάς του", είπε. "Παρεμπιπτόντως, αν μιλούσα εγώ όπως μίλησε ο Obama σε αυτό τον διαδηλωτή θα έλεγαν "ξέφυγε”", πρόσθεσε ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης