Τελευταία Νέα
Διεθνή

Cramer (CNBC): Καίριο πλήγμα για το πέσο και τη μεξικανική οικονομία μία νίκη Trump

Cramer (CNBC): Καίριο πλήγμα για το πέσο και τη μεξικανική οικονομία μία νίκη Trump
Ο Ρεπουμπλικάνος έχει καταστήσει σαφές πως θα αναδιαπραγματευτεί τη NAFTA, την εμπορική δηλαδή συμφωνία μεταξύ Βόρειας και Κεντρικής Αμερικής
Προετοιμαζόμενος για το «δυσχερές» σενάριο μίας πιθανής επικράτησης του Donald Trump στην σημερινή (8/11) εκλογική αναμέτρηση, ο αναλυτής του CNBC, Jim Cramer, τονίζει πως ο μεγάλος χαμένος θα είναι το Μεξικό.
Όπως αναφέρει ο κ.Cramer, ο Ρεπουμπλικάνος έχει καταστήσει σαφές πως θα αναδιαπραγματευτεί τη NAFTA (North American Free Trade Agreement), την εμπορική δηλαδή συμφωνία μεταξύ Βόρειας και Κεντρικής Αμερικής, προκείμενου να εξασφαλίσει καλύτερους όρους για την Ουάσιγκτον.
Αν ο Trump καταφέρει μάλιστα να συγκεντρώσει την πλειοψηφία της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων, τότε η αναδιαπραγμάτευση της Συμφωνίας είναι σίγουρη.
Ο μεγαλύτερος χαμένος όπως προαναφέρθηκε θα είναι το Μεξικό, ο «στόχος» του Ρεπουμπλικάνου, καθώς οι εξαγωγές της χώρας προς τις Ηνωμένες Πολιτείες θα κατρακυλήσουν, συμπαρασύροντας έτσι την εγχώρια οικονομία και το τοπικό νόμισα, το πέσο.
Λόγω των παραπάνω, ο κ.Cramer προτείνει στους επενδυτές να πουλήσουν τις μετοχές της μεξικανικής Cemex, της Kansas City Southern αλλά και της iShares Mexico capped ETF, αν τελικά κερδίσει ο Trump.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης