Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNN για εκλογές ΗΠΑ: Η νίκη Trump «απάντηση» στο πολιτικό κατεστημένο της Ουάσιγκτον

CNN για εκλογές ΗΠΑ: Η νίκη Trump «απάντηση» στο πολιτικό κατεστημένο της Ουάσιγκτον
H ανάδειξη του Trump ως τον 45ο πρόεδρο των ΗΠΑ δείχνει ένα λαό απελπισμένο και απογοητευμένο, σύμφωνα με το CNN
Στη νίκη του Donald Trump και στην ανάδειξη ως τον 45ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναφέρεται το CNN με δημοσίευμα που φέρει τον τίτλο «Ο απόλυτος θρίαμβος: Πρόεδρος ο Trump».
Επίσης γίνεται λόγος για ιστορική νίκη των outsiders που αντιπροσωπεύει μια εκπληκτική αποκήρυξη του πολιτικού κατεστημένου της Ουάσιγκτον.
Όπως αναφέρεται η νίκη του Trump δείχνει ένα λαό απελπισμένο για αλλαγή και απογοητευμένο από μια ολόκληρη γενιά πολιτικών ηγετών αλλά και από το ίδιο το πολιτικό και οικονομικό σύστημα.
«Τώρα, ο Trump πρέπει να ενώσει ένα έθνος που έχει πληγωθεί από την άσχημη εκστρατεία στη σύγχρονη ιστορία της χώρας» επισημαίνεται επίσης.
Το CNN επισημαίνει ότι ο Trump είναι ο πρώτος που πρόεδρος των ΗΠΑ χωρίς πολιτική ή διπλωματική εμπειρία.
«Η νίκη του θα αποτελέσει σοκ σε ολόκληρο τον κόσμο, λόγω των ελάχιστων γνώσεων του όσον αφορά στην εξωτερική πολιτική αλλά και της υπόσχεσης να περιορίσει τη μουσουλμανική μετανάστευση, ενώ έχει περιφρονήσει τις συμμαχίες των ΗΠΑ που αποτέλεσαν το θεμέλιο λίθο της εξωτερικής πολιτικής της χώρας μετά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο» αναφέρεται στο ίδιο δημοσίευμα.
Σύμφωνα με το CNN, οι υποσχέσεις του να επαναδιαπραγματευθεί ή να απορρίψει εμπορικές συμφωνίες όπως η NAFTA αλλά και οι υποσχέσεις του σχετικά με τις σχέσεις της χώρας με την Κίνα μπορούν να προκαλέσουν οικονομικές κρίσεις σε όλον τον κόσμο.
«Η νίκη του Trump βασίστηκε στον θυμό για το κατεστημένο στην Ουάσιγκτον και τις πολιτικές ελίτ, ενώ πολλοί από τους ψηφοφόρους του αισθάνονται ότι οι είναι θύματα μιας παγκοσμιοποιημένης οικονομίας που έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια εκατομμυρίων θέσεων εργασίας» επισημαίνει στο ίδιο δημοσίευμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης