Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fischer (Fed): Σταδιακή η αύξηση των επιτοκίων – Σχεδόν επετεύχθησαν οι στόχοι για απασχόληση και πληθωρισμό

Fischer (Fed): Σταδιακή η αύξηση των επιτοκίων – Σχεδόν επετεύχθησαν οι στόχοι για απασχόληση και πληθωρισμό
«Η αύξηση των επιτοκίων θα ωφελήσει τις ξένες χώρες, καθώς θα υπάρχει μία ισχυρή οικονομικά Αμερική που θα μπορεί να τις βοηθήσει»
Την εκτίμηση του πως η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών (Federal Reserve, Fed) θα αυξήσει σταδιακά τα επιτόκια εξέφρασε για ακόμα μια φορά ο αντιπρόεδρός της, Stanley Fischer.
Ως αποτέλεσμα, το επίπεδο των επιτοκίων θα βρίσκεται σε χαμηλότερο επίπεδο από το «κανονικό», επισήμανε ο ανώτατος τραπεζίτης.
Επίσης, μιλώντας σε συνέδριο στο Σαντιάγκο της Χιλής, το εκτελεστικό μέλος της Fed τόνισε πως η Τράπεζα βρίσκεται πολύ κοντά στην επίτευξη του διπλού στόχου για (ετήσιο) πληθωρισμό στο 2% και πλήρη απασχόληση στην αμερικανική οικονομία.
«Η αύξηση των επιτοκίων θα ωφελήσει τις ξένες χώρες, καθώς θα υπάρχει μία ισχυρή οικονομικά Αμερική που θα μπορεί να τις βοηθήσει», σχολίασε σχετικά.
Σημειώνεται πως οι επενδυτές προεξοφλούν μία σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής από τη Fed στη συνεδρίαση του Δεκέμβρη 2016 (στο εύρος 0,25% - 0,5% το τωρινό επίπεδο των επιτοκίων).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης