Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κόντρα στο κλίμα η Templeton Group - «Ευκαιρία για τους επενδυτές οι μεξικανικές μετοχές»

Κόντρα στο κλίμα η Templeton Group - «Ευκαιρία για τους επενδυτές οι μεξικανικές μετοχές»
Ο αναλυτής εκτιμά πως η χρηματιστηριακή αγορά του Μεξικού έχει φτάσει στο πιο χαμηλό της σημείο, οπότε είναι η καλύτερη στιγμή για τους επενδυτές 
Αν και όλοι εκτιμούν πως η μεξικανική αγορά και το πέσο είναι και θα είναι οι μεγάλοι χαμένοι από τη νίκη του Donald Trump στις 8 Νοεμβρίου 2016, ο γκουρού της Templeton Group για τις αναδυόμενες αγορές, Mark Mobius, διαμηνύει πως τα παραπάνω αποτελούν επενδυτική ευκαιρία.
Ο γνωστός αναλυτής εκτιμά πως η χρηματιστηριακή αγορά του Μεξικού έχει φτάσει στο πιο χαμηλό της σημείο, ίσως υποχωρήσει άλλο λίγο, οπότε είναι η καλύτερη στιγμή για τους επενδυτές να αγοράσουν τις μετοχές, λόγω του χαμηλού κόστους.
«Εκμεταλλευόμαστε την όλη μεταβλητότητα», σχολίασε σχετικά, μιλώντας στο CNBC.
Σημειώνεται πως μετά τη νίκη του Ρεπουμπλικάνου οι μεξικανικές αγορές έχουν υποχωρήσει κατά περίπου 6%, ενώ το εγχώριο πέσο έχει κατρακυλήσει σχεδόν 13%.
Ο φόβος των επενδυτών αλλά και των πολιτών είναι πως οι πολιτικές προστατευτισμού στο εμπόριο που σκοπεύει να εφαρμόσει ο κ.Trump αλλά και η κατασκευή τείχους ανάμεσα στις δύο χώρες, θα επηρεάσουν αρνητικά την οικονομία του Μεξικό, συμπαρασύροντας έτσι και τις αγορές.
Ωστόσο και οι αγορές των υπόλοιπων αναδυόμενων αγορών καταγράφουν πτώση λόγω Trump.
Ενδεικτικά, ο σχετικός δείκτης MSCI Emerging Markets ETF έχει χάσει έως και 8% μετά τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης