Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συστημικά σημαντικές 4 ακόμα τράπεζες στην Ιρλανδία - Απαιτείται αύξηση των εποπτικών τους κεφαλαίων

Συστημικά σημαντικές 4 ακόμα τράπεζες στην Ιρλανδία - Απαιτείται αύξηση των εποπτικών τους κεφαλαίων
Η ιρλανδική κεντρική τράπεζα μόλις ολοκλήρωσε την ανάλυση των αποκαλούμενων Άλλων Συστημικά Σημαντικών [Χρηματο-Πιστωτικών] Ιδρυμάτων (O-SIIs) της χώρας
Στις συστημικά σημαντικές τράπεζες - που υποχρεούνται πλέον να τηρούν αυξημένα εποπτικά κεφάλαια (Core Tier 1) - περιέλαβε σήμερα Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016 η κεντρική τράπεζα της Ιρλανδίας το ιρλανδικό χρηματο-πιστωτικό ίδρυμα Permanent TSB και τις ιρλανδικές θυγατρικές τράπεζες των Royal Bank of Scotland, Citigroup και UniCredit.
Όπως και στην υπόλοιπη Ευρώπη, οι συστημικές τράπεζες της Ιρλανδίας είναι υποχρεωμένες να διατηρούν περισσότερα εποπτικά κεφάλαια με στόχο την ενίσχυση των αμυνών τους σε ενδεχόμενες μελλοντικές χρηματο-οικονομικές αναταράξεις.
Η Τράπεζα της Ιρλανδίας το 2015 προσδιόρισε τα επιπλέον αυτά κεφάλαια που οφείλουν να τηρούν οι δύο μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας - η Allied Irish Banks και η Bank of Ireland - σε 1,5% του σταθμισμένου για κίνδυνο ενεργητικού τους, ξεκινώντας από 0,5% από τον Ιούλιο του 2019.
Η ιρλανδική κεντρική τράπεζα μόλις ολοκλήρωσε την ανάλυση των αποκαλούμενων Άλλων Συστημικά Σημαντικών Ιδρυμάτων (O-SIIs) της χώρας, επιβάλλοντας στις Permanent TSB και στις ιρλανδικές θυγατρικές τράπεζες των Royal Bank of Scotland, Citigroup και UniCredit τη συσσώρευση επιπλέον εποπτικών κεφαλαίων 0,25% του σταθμισμένου για κίνδυνο ενεργητικού τους το 2019 και 0,5% το 2020.
Η UniCredit στην Ιρλανδία υποχρεούται μόνο να αυξήσει τα εποπτικά της κεφάλαια κατά 0,25% επί του σταθμισμένου για κίνδυνο ενεργητικού της μέχρι τον Ιούλιο του 2019.
Επισημαίνεται, ότι η Citigroup το 2015 είχε μεταφέρει τα κεντρικά της γραφεία για τις ευρωπαϊκές της δραστηριότητες λιανικής τραπεζικής στο Δουβλίνο, από το Λονδίνο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης