Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ατελέσφορες οι διαπραγματεύσεις της ελληνικών συμφερόντων Diana Shipping με τους πιστωτές της

Ατελέσφορες οι διαπραγματεύσεις της ελληνικών συμφερόντων Diana Shipping με τους πιστωτές της
Στο τρίτο τρίμηνο του 2016, η εταιρεία πραγματοποίησε αυξημένη καθαρή ζημία 78,3 εκατ. δολαρίων ΗΠΑ έναντι καθαρής ζημίας 17,4 εκατ. δολαρίων ΗΠΑ στο τρίτο τρίμηνο του 2015
Άνευ συμφωνίας ολοκλήρωσε σήμερα Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016 τις διαπραγματεύσεις της με τους πιστωτές της η ελληνικών συμφερόντων ναυτιλιακή εταιρεία Diana Shipping (συμφερόντων Συμεών Παληού).
Οι διαπραγματεύσεις αφορούσαν σε προτεινόμενες τροποποιήσεις δανειακών της γραμμών οι οποίες υπόκεινται στην υποχρεωτική συναίνεση όλων των πιστωτών της εταιρείας που της χορηγούν χρηματοδότηση με παρόμοιους όρους.
Η Diana Shipping φέρεται να διατηρεί ενήμερες όλες τις δανειακές της υποχρεώσεις και, όπως ανακοίνωσε, δεν αναμένει την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές της.
Στο τρίτο τρίμηνο του 2016, η εταιρεία πραγματοποίησε αυξημένη καθαρή ζημία 78,3 εκατ. δολαρίων ΗΠΑ έναντι καθαρής ζημίας 17,4 εκατ. δολαρίων ΗΠΑ στο τρίτο τρίμηνο του 2015, εξέλιξη που αποδίδεται στη ζημιά και μερική διαγραφή 50 εκατ. δολαρίων της επένδυσής της στην εταιρεία μεταφοράς εμπορευματο-κιβωτίων Diana Containerships Inc..
Τα έσοδα χρονοναύλωσης της Diana Shipping για το τρίτο τρίμηνο του 2016 υποχώρησαν αντίστοιχα σε 27,1 εκατ. δολάρια, από 38,9 εκατ. δολάρια στο τρίτο τρίμηνο του 2015.
Αυτό οφείλεται στη μικρότερη μέση αξία των συμβολαίων χρονοναύλωσης στο τρίτο τρίμηνο του 2016, η οποία εν μέρει αντισταθμίστηκε από την αύξηση των εσόδων ιδιόχρησης των πλοίων της εταιρείας, μετά τη διεύρυνση του στόλου της.
Η καθαρή ζημία της Diana Shipping για το εννεάμηνο του 2016 διαμορφώθηκε σε 141 εκατ. δολάρια - εκ των οποίων τα 54,4 εκατ. δολάρια αφορούν στην επένδυση στην Diana Containerships Inc. - έναντι αντίστοιχης καθαρής ζημίας 42,2 εκατ. δολαρίων στο εννεάμηνο του 2015.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης