Τελευταία Νέα
Διεθνή

Moscovici: Οι χώρες με δημοσιονομικό περιθώριο πρέπει να αξιοποιήσουν τους πόρους τους

Moscovici: Οι χώρες με δημοσιονομικό περιθώριο πρέπει να αξιοποιήσουν τους πόρους τους
«Η Πορτογαλία είναι η καλύτερη μαθήτρια»
Την πρότασή του για πιο χαλαρή δημοσιονομική πολιτική επανέλαβε σήμερα 18 Νοεμβρίου ο Επίτροπος Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε., Pierre Moscovici.
Ο κ.Moscovici τόνισε εκ νέου πως οι χώρες που έχουν δημοσιονομικό περιθώριο πρέπει να αξιοποιήσουν τους πόρους τους, προκειμένου να επενδύσουν περισσότερο.
Ωστόσο, ξεκαθάρισε πως τα παραπάνω δεν πρέπει να έρχεται σε αντίθεση με το Σύμφωνο Σταθερότητας του μπλοκ, το οποίο μιλά για ελλείμματα άνω του 3% στους προϋπολογισμούς των κρατών – μελών.
«Το μήνυμά μας είναι οι χώρες οι οποίες διαθέτουν δημοσιονομικό περιθώριο πρέπει να αξιοποιήσουν τους πόρους τους για να επενδύσουν περισσότερο.
Όσες χώρες αντιμετωπίζουν υψηλά ελλείμματα πρέπει να επικεντρωθούν στην εκπλήρωση των δημοσιονομικών τους στόχων.
Κατά την άποψή μου, η λιτότητα τελειώνει.
Αλλά δεν τελειώνουν οι κανόνες και οι υπεύθυνες δημοσιονομικές πολιτικές», δήλωσε κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα στη Λισαβόνα, όπου νωρίτερα επαίνεσε την κυβέρνηση της Πορτογαλίας για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος.
«Η Πορτογαλία είναι η καλύτερη μαθήτρια.
Είναι ανάμεσα σε εκείνες (σ.σ. τις χώρες μέλη της Ευρωζώνης) που διατρέχουν τον μικρότερο κίνδυνο να μην επιτύχουν τους στόχους.
Έχουμε πει ρητά ότι δεν θέλουμε νέα μέτρα στην Πορτογαλία εκτός εάν ορισμένοι κίνδυνοι γίνουν πραγματικότητα.
Ελπίζουμε ότι δεν θα συμβεί κάτι τέτοιο», συμπλήρωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης