Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Η αγορά των ομολόγων έχει κάθε λόγο να ανησυχεί για το ιταλικό δημοψήφισμα

Bloomberg: Η αγορά των ομολόγων έχει κάθε λόγο να ανησυχεί για το ιταλικό δημοψήφισμα
Οι επενδυτές ανησυχούν τι θα συμβεί στην Ιταλία στην περίπτωση που ο Ιταλός πρωθυπουργός παραιτηθεί
Το μήνυμα ότι στο ιταλικό δημοψήφισμα για τις συνταγματικές αλλαγές δεν διακυβεύεται μόνο το μέλλον του Ιταλού πρωθυπουργού Matteo Renzi στέλνουν οι αγορές των ομολόγων, σύμφωνα με το Bloomberg.
Όπως αναφέρεται, το ιταλικό 10ετές βρίσκεται πάνω από το αντίστοιχο ισπανικό από τα μέσα του 2016.
Επίσης, οι ιταλικές αποδόσεις είναι χαμηλότερες των ισπανικών από τα μέσα του 2015.
Εν τω μεταξύ, οι αποδόσεις των 2ετών γερμανικών ομολόγων έχουν πετύχει νέο χαμηλό ρεκόρ στο -0,71%.
«Αυτό είναι ξεκάθαρο σημάδι ότι οι επενδυτές σταθερού εισοδήματος αναζητούν παραδείσους ακόμα κι εν μέσω γενικής αύξησης των αποδόσεων» αναφέρεται στο ίδιο δημοσίευμα, όπου παρατίθενται και δήλωση του Anthony Peters στρατηγικού αναλυτή της Sol Capital.
«Ο βαθμός που το ιταλικό πρόβλημα έχει επηρεάσει ολόκληρη την ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων δεν είναι απολύτως σαφής» τονίζει ο Peters τονίζοντας ότι έχει συσσωρεύει πολύς ατμός που αναμένεται να οδηγήσει σε έκρηξη στις 5 Δεκεμβρίου (σσ. την επομένη δηλ. του ιταλικού δημοψηφίσματος).
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, οι επενδυτές δεν ανησυχούν για την ικανότητα του Renzi να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις αλλά τι θα συμβεί εάν παραιτηθεί και η χώρα οδηγηθεί σε εκλογές.
Ο Holger Schmieding, ο επικεφαλής οικονομολόγος στην Berenberg Bank στο Λονδίνο λέει ότι βλέπει μια πιθανή πολιτική κρίση στην Ιταλία ως βασικό κίνδυνο για την Ευρώπη το 2017.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης