Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συγχώνευση «χαμηλού κόστους» των αεροπορικών εταιρειών TUIfly και Air Berlin σε νέα εταιρεία

Συγχώνευση «χαμηλού κόστους» των αεροπορικών εταιρειών TUIfly και Air Berlin σε νέα εταιρεία
Η νέα εταιρεία πρόκειται να διαθέτει στόλο περίπου 60 αεροσκαφών, εξυπηρετώντας προορισμούς από αεροδρόμια της Γερμανίας, της Αυστρίας και της Ελβετίας
Στην αποκοπή και εισφορά της γερμανικής της αεροπορικής δραστηριότητας χαμηλού κόστους TUIfly σε ξεχωριστή εταιρεία από κοινού με ένα μέρος των δραστηριοτήτων της προβληματικής Air Berlin αποφάσισε να προχωρήσει ο μεγαλύτερος όμιλος πρακτορείας ταξειδίων στην Ευρώπη TUI Group.
Σήμερα Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016, το επιβλέπον συμβούλιο (supervisory board) του ομίλου ενέκρινε την αντίστοιχη εξέλιξη, που αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης αναδιάρθωσης της μεγάλης γερμανικής εταιρείας χαμηλού κόστους Air Berlin - ανήκει εν μέρει στην Etihad του Αμπού Ντάμπι - η οποία έχει βυθιστεί σε οικονομικά προβλήματα.
Η TUIfly πρόκειται να συνδυαστεί με τον κλάδο Niki της Air Berlin σε μια νέα εταιρεία, τον οποίο θα εξαγοράσει πρώτα η Etihad, ανακουφίζοντας οικονομικά τη δεύτερη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Γερμανίας μετά τη Lufthansa.
Τελικά, η νέα εταιρεία πρόκειται να διαθέτει στόλο περίπου 60 αεροσκαφών, εξυπηρετώντας προορισμούς από αεροδρόμια της Γερμανίας, της Αυστρίας και της Ελβετίας.
Η νέα εταιρεία θα έχει έδρα την πρωτεύουσα της Αυστρίας, Βιέννη και θα ανήκει κατά 24,8% στην TUI και κατά 25% στην Etihad, με το υπόλοιπο 50,2% να ελέγχεται από ένα αυστριακό ίδρυμα.
Η ανακοίνωση τον προηγούμενο μήνα ότι η TUI και η Air Berlin συνομιλούν για επιχειρηματικά σχέδια προκάλεσε την αντίδραση των πληρωμάτων καμπίνας της TUIfly, που ξαφνικά «αρρώστησαν» μαζικά, οδηγώντας στην ακύρωση δεκάδων πτήσεων της εταιρείας, λόγω ανησυχιών ότι οι συνθήκες εργασίας τους θα επιδεινωθούν.
Τελικά, η διοίκηση της TUIfly συμφώνησε να διατηρήσει όλα τα προνόμιά τους για μια τριετία, εκτονώνοντας την κατάσταση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης