Τελευταία Νέα
Διεθνή

Barnier (Κομισιόν): Σε 3 φάσεις το σχέδιο για του Brexit - Κακά νέα για τη May

Barnier (Κομισιόν): Σε 3 φάσεις το σχέδιο για του Brexit - Κακά νέα για τη May
Μέχρι και την τελευταία στιγμή η Βρετανία δεν θα ξέρει τη μοίρα της
Σε τρεις φάσεις θα διεξαχθεί η διαπραγμάτευση για την έξοδο της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως δήλωσε στο Sky News ο Michel Barnier, επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας της Κομισιόν.
Το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο αναφέρει ότι ο Barnier επιθυμεί στην πρώτη φάση να συζητηθούν «εκκρεμότητες» όπως οι πληρωμές εισφορών εκ μέρους της Βρετανίας προς την Ε.Ε., ζητήματα συνόρων και η ενιαία αγορά.
Η δεύτερη φάση, σύμφωνα πάντα με το βρετανικό κανάλι, θα αφορά στην διαπραγμάτευση για την σύνταξη της λεγόμενης ενδιάμεσης συμφωνίας Βρετανίας – Ε.Ε, η οποία θα καθορίζει τις σχέσεις των δύο πλευρών στην μεταβατική περίοδο πριν την οριστική έξοδο.
Σύμφωνα με αυτό το σχέδιο, η τρίτη φάση θα ξεκινήσει όταν θα έχουν ολοκληρωθεί οι δύο προηγούμενες και σε αυτήν θα γίνει η διαπραγμάτευση για την «τελική συμφωνία» ή την «συμφωνία σύνδεσης» που θα τεθεί σε εφαρμογή όταν θα έχει πλέον ολοκληρωθεί η έξοδος.
Επισημαίνεται ότι το σχέδιο αποτελεί κακό νέο για την Βρετανίδα πρωθυπουργό Theresa May που ήθελαν οι τρεις διαπραγματεύσεις να διεξάγονται ταυτόχρονα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης