Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Μετά το Brexit και τον Trump, ήρθε η σειρά της Ιταλίας να κρατήσει άγρυπνους τους επενδυτές

Bloomberg: Μετά το Brexit και τον Trump, ήρθε η σειρά της Ιταλίας να κρατήσει άγρυπνους τους επενδυτές
Όπως μεταδίδει το Bloomberg, το ιταλικό δημοψήφισμα έχει τη δυνατότητα να διαταράξει την πολιτική τάξη
Στο ιταλικό δημοψήφισμα για τη συνταγματική μεταρρύθμιση που αναμένεται να πραγματοποιηθεί την προσεχή Κυριακή (4/12/2016) αλλά και στην ανησυχία που επικρατεί μεταξύ των επενδυτών, αναφέρεται δημοσίευμα του Bloomberg.
«Μετά το σοκ του Brexit και τη νίκη του Donald Trump στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, οι traders ετοιμάζονται για ακόμα μία άγρυπνη νύχτα στις 4 Δεκεμβρίου, καθώς περιμένουν το αποτέλεσμα μιας ψηφοφορίας που έχει τη δυνατότητα να διαταράξει την πολιτική τάξη» αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Αυτή τη φορά είναι η σειρά της Ιταλίας να διαταράξει τις αγορές καθώς η ψηφοφορία για τον περιορισμό της εξουσίας της Συγκλήτου έχει μετατραπεί σε μία ψήφο εμπιστοσύνης για τον Matteo Renzi.
Κρίνοντας από το πρόσφατα παρελθόν (εκλογές στις ΗΠΑ και βρετανικό δημοψήφισμα) ο Neil Staines της ECU Group επισημαίνει ότι το σημαντικότερο δεν είναι η ανάγνωση των δημοσκοπήσεων αλλά των αγορών.
Σύμφωνα με το Bloomberg, αυτή τη φορά όλοι θα ασχοληθούν περισσότερο με τις επιπτώσεις και λιγότερο με το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.
Δεδομένου ότι όλες οι μεγάλες δημοσκοπήσεις δίνουν νίκη του «όχι» το ερώτημα είναι τι θα συμβεί στη συνέχεια.
«Η μεταβλητότητα του ευρώ έναντι του δολαρίου πλησίασε σε επίπεδα που παρατηρήθηκαν αμέσως μετά τη νίκη του Trump, καθώς οι αγορές προσαρμόστηκαν στην πιθανότητα ότι μια ήττα για τον Renzi θα μπορούσε να πυροδοτήσει πρόωρες εκλογές και οφέλη για το Κίνημα των Πέντε Αστέρων, μια λαϊκίστικη ομάδα που επιθυμεί τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την παραμονή της Ιταλίας στο ευρώ» επισημαίνεται στο δημοσίευμα του Bloomberg.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης