Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επαναδιαπραγμάτευση της συμμετοχής της Ιταλίας στο ευρώ ζητά το «Κίνημα Πέντε Αστέρων»

Επαναδιαπραγμάτευση της συμμετοχής της Ιταλίας στο ευρώ ζητά το «Κίνημα Πέντε Αστέρων»
Ο Luigi DiMaio, μέλος του κινήματος, δηλώνει ότι το κόμμα του επιθυμεί να ξανασυζητηθούν οι παράμετροι για τη συμμετοχή στο ευρώ αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση
Την ώρα που εντείνεται η πολιτική αβεβαιότητα ενισχύεται στην Ιταλία, το Kίνημα Πέντε Αστέρων του Bebe Grillo ζητά επαναδιαπραγμάτευση της συμμετοχής της Ιταλίας στο ευρώ, μεταδίδει το CNBC.
Ο Luigi Di Maio, ηγετικό μέλος του κινήματος, δηλώνει ότι το κόμμα του επιθυμεί να ξανασυζητηθούν οι παράμετροι για τη συμμετοχή στο ευρώ αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Σε μια τέτοια διαπραγμάτευση, η Ιταλία θα προχωρήσει στη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, όπου θα τεθεί το διακύβευμα μιας νέας σχέσης με την Ευρωζώνη.
«Εάν η Ε.Ε. δεν μας ακούσει, θα προτείνουμε δημοψήφισμα για το ευρώ και θα απευθυνθούμε στους πολίτες της Ιταλίας», δήλωσε ο Maio στο CNBC.
Και όλα αυτά εν όψει του κρίσιμου δημοψηφίσματος της Κυριακής 4 Δεκεμβρίου για τη συνταγματική αναθεώρηση, το οποίο αναμένεται να κρίνει τις πολιτικές εξελίξεις, με το Όχι στην πρόταση Renzi να προηγείται στις δημοσκοπήσεις.
Το στέλεχος του Grillo δήλωσε ότι το Κίνημα είναι κατά μιας κυβέρνησης τεχνοκρατών και θα ζητήσει πρόωρες εκλογές, σε περίπτωση παραίτησης Renzi.
Σημειώνεται ότι ο Di Maio είναι ηγετικός στέλεχος του κινήματος Grillo και δεν αποκλείεται να είναι αυτός που θα διεκδικήσει την πρωθυπουργία, εάν η Ιταλία οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης