Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Κίνα προειδοποιεί τον Trump: Καλή τύχη με την επαναφορά των θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ

Η Κίνα προειδοποιεί τον Trump: Καλή τύχη με την επαναφορά των θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ
Εάν η παραγωγική δραστηριότητα μεταφερθεί στις ΗΠΑ τότε το κόστος των εταιρειών θα εκτοξευθεί, αφήνοντας περισσότερο χώρο στις κινεζικές εταιρείες
Ελάχιστες ώρες αφού ο Donald Trump, o εκλεγμένος αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Mike Pence, αλλά και η Carrier ανακοίνωσαν συμφωνία για τη διατήρηση σχεδόν 1.000 θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ, μια κορυφαία κινεζική εφημερίδα δημοσίευσε μια ανάλυση με τον τίτλο: «Η Κίνα θα επωφεληθεί από την προσπάθεια του Trump να επαναφέρει θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ».
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του CNN Money, η κινεζική εφημερίδα έγραφε: «Θα ήταν σχεδόν αδύνατον για τις ΗΠΑ να αποκαταστήσουν τη δόξα τους ως σημαντική παραγωγική δύναμη υπό την προεδρία του».
Μάλιστα, ο δημοσιογράφος υποστηρίζει ότι εάν εταιρείες όπως η Apple μεταφέρουν τις θέσεις εργασίας του εργασίας πίσω στις ΗΠΑ σε ένδειξη πατριωτισμό, το κόστος θα αυξηθεί σημαντικά.
Αυτό αφήνει το περιθώριο στις κινεζικές εταιρείες να είναι φθηνότερες από την Apple.
Πάντως, σύμφωνα με το CNN Money, η Κίνα είναι πολύ ανήσυχη σχετικά με το πόσο μακριά μπορεί να το φτάσει ο Trump, ενώ σημειώνεται ότι η προεδρία του Trump έρχεται σε μια δύσκολη ώρα για την οικονομία της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης