Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανοικτό αφήνει το ενδεχόμενο πληρωμών στην ΕΕ η Βρετανία, αν επιτραπεί η πρόσβαση στην ενιαία αγορά

Ανοικτό αφήνει το ενδεχόμενο πληρωμών στην ΕΕ η Βρετανία, αν επιτραπεί η πρόσβαση στην ενιαία αγορά
Η βρετανική κυβέρνηση έχει υιοθετήσει μία σκληρή στάση μέχρι στιγμής ενόψει των συνομιλιών
Ανοικτό αφήνει το ενδεχόμενο πληρωμών στην Ευρωπαϊκή Ένωση ο υπουργός Brexit του Ηνωμένου Βασιλείου, David Davis, αν επιτραπεί στο νησί η πρόσβαση στην ενιαία αγορά του μπλοκ.
Η βρετανική κυβέρνηση έχει υιοθετήσει μία σκληρή στάση μέχρι στιγμής ενόψει των συνομιλιών, ωστόσο αναγνωρίζει τη σημαντικότητα της συμμετοχής στην ευρωπαϊκή αγορά, η οποία δίνει τη δυνατότητα του ελεύθερου εμπορίου.
«Το κυριότερο κριτήριο είναι να έχουμε την καλύτερη δυνατή πρόσβαση στην ευρωπαϊκή αγορά.
Αν αυτό περιλαμβάνεται και κάποιες υποχρεώσεις, τότε θα τις εξετάσουμε», ανέφερε σχετικά ο Βρετανός υπουργός, σύμφωνα με το Reuters.
Θυμίζουμε πως, σύμφωνα με όσα δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος του νησιού υπό τον όρο της ανωνυμίας στο Bloomberg, η Μεγάλη Βρετανία επιθυμεί συμφωνία για το Brexit σε λιγότερο από 15 μήνες συνομιλιών με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Το άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισσαβόνας επιτρέπει ακόμα και 24 μήνες συνομιλιών ανάμεσα στις Βρυξέλλες και στην όποια χώρα θέλει να εγκαταλείψει το μπλοκ, ωστόσο η κυβέρνηση της Theresa May θέλει να έχει ολοκληρωθεί πολύ νωρίτερα η όλη διαδικασία.
Να σημειωθεί πως η ενεργοποίηση του άρθρου αναμένεται να γίνει έως και τον Μάρτιο του 2017, αν ληφθεί υπόψη το χρονοδιάγραμμα της Βρετανίδας πρωθυπουργού.
«Οι όροι της απόσυρσης (από το μπλοκ) θα μπορούσαν να συζητηθούν παράλληλα με τις λεπτομέρειες της μελλοντικής σχέσης (μεταξύ των δύο πλευρών)», επισήμανε ο αξιωματούχος, χωρίς όμως να αναπτύξει περαιτέρω τα σχέδια του Λονδίνου ενόψει των διαπραγματεύσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης