Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανός δικηγόρος: Η κυβέρνηση δεν έχει το δικαίωμα να κινήσει το Brexit χωρίς την έγκριση του Κοινοβουλίου

Βρετανός δικηγόρος: Η κυβέρνηση δεν έχει το δικαίωμα να κινήσει το Brexit χωρίς την έγκριση του Κοινοβουλίου
Η έφεση κατά της απόφασης του Ανώτατου Δικαστηρίου της Αγγλίας κατατέθηκε χθες 5 Δεκεμβρίου από την κυβέρνηση της κ.May
Η κυβέρνηση της Theresa May δεν έχει το δικαίωμα να εκκινήσει τις διαδικασίες για το Brexit χωρίς την έγκριση από το εγχώριο Κοινοβούλιο, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο David Pannick, ένας εκ των δικηγόρων που ηγούνται της σχετικής δικαστικής διαμάχης που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες εβδομάδες.
Μάλιστα, ο κ.Pannick έκανε λόγο για συνταγματική εκτροπή εκ μέρους της βρετανικής κυβέρνησης, η οποία επιθυμεί να ενεργοποιήσει το άρθρο 50 της συνθήκης της Λισσαβόνας έως και το Μάρτιο του 2017.
Στην αντίπερα όχθη, ο James Eadie, ένας δικηγόρος της κυβέρνησης για τν υπόθεση του Brexit, διευκρινίζει πως η προκήρυξη του άρθρου 50 δεν θα περιέχει πληροφορίες για τους όρους της αναχώρησης της Βρετανίας.
Η έφεση κατά της απόφασης του Ανώτατου Δικαστηρίου της Αγγλίας κατατέθηκε χθες 5 Δεκεμβρίου από την κυβέρνηση της κ.May, η οποία έκανε εν τέλει πράξη την «απειλή» της.
Το Δικαστήριο προσπάθησε να «μπλοκάρει» την έξοδο της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσω της απόφασής του να καταστήσει αναγκαία την έγκριση του Κοινοβουλίου για την ενεργοποίηση του άρθρου 50 της Λισσαβόνας, το οποίο και εκκινεί τη διαδικασία απόσχισης ενός μέλος από το μπλοκ.
Σημειώνεται πως το 11μελές δικαστικό σώμα αναμένεται να διαβουλευτεί για ένα διάστημα 4 ημερών επί της απόφασης που ελήφθη στις αρχές Νοεμβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης