Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αντικρουόμενες πληροφορίες σχετικά με τον Renzi - Πότε και αν θα παραιτηθεί

Αντικρουόμενες πληροφορίες σχετικά με τον Renzi - Πότε και αν θα παραιτηθεί
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, o Renzi θα παραιτηθεί την Παρασκευή (9/12/2016)
(upd) Αντικρουόμενες είναι οι πληροφορίες σχετικά με το πολιτικό μέλλον του Ιταλού πρωθυπουργού Matteo Renzi.
Αν και νωρίτερα σήμερα (7/12/2016) αξιωματούχος της ιταλικής κυβέρνησης φέρεται να δήλωσε ότι ο Renzi αμφιταλαντεύεται για το εάν θα παραμείνει στην πρωθυπουργία, παρά το γεγονός ότι έχει «προσφέρει» την παραίτηση του, νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Renzi θα παραιτηθεί την Παρασκευή (9/12/2016), καθώς ο Ιταλός πρόεδρος Sergio Mattarella, επιδιώκει να επιβραδύνει το ρυθμό μιας αναπτυσσόμενης πολιτικής κρίσης.
Υπενθυμίζεται ότι ο Renzi δεσμεύθηκε να παραιτηθεί τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας (5/12/2016) έπειτα από την ήττα στο δημοψήφισμα, αλλά ο Mattarella του ζήτησε να παραμείνει έως ότου ψηφιστεί ο προϋπολογισμός 2017.

Ιταλός αξιωματούχος: Ο Renzi σκέφτεται να μην αποχωρήσει

Στον αντίποδα, Ιταλός αξιωματούχος φέρεται να δήλωσε, σύμφωνα με το Bloomberg, ότι ο Renzi αμφιταλαντεύεται για το εάν θα παραμείνει ως Ιταλός πρωθυπουργός, παρά το γεγονός ότι «προσέφερε» την παραίτηση του μετά το αποτέλεσμα του ιταλικού δημοψηφίσματος.
Όπως δήλωσε ο ίδιος αξιωματούχος, ο Πρόεδρος της χώρας Sergio Mattarella θέλει ο Renzi να αναθεωρήσει την απόφασή του, προκειμένου να διατηρηθεί η πολιτική και οικονομική σταθερότητα.
Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, ο Renzi θα μπορούσε να αποφασίσει να παραμείνει στην εξουσία για να προωθήσει την εκλογική μεταρρύθμιση εν όψει των πρόωρων εκλογών κατά τους πρώτους μήνες του επόμενου έτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης