Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Bank of America προειδοποιεί τους επενδυτές για τις κινεζικές μετοχές

Η Bank of America προειδοποιεί τους επενδυτές για τις κινεζικές μετοχές
«Η ραγδαία κλιμάκωση της μόχλευσης σημαίνει ότι το χρηματοπιστωτικό σύστημα είναι ακόμη πιο ευάλωτο σε μεγάλες απώλειες»
Σαφή προειδοποίηση προς το επενδυτικό κοινό για το μέλλον των κινεζικών μετοχών απευθύνει ο στρατηγικός αναλυτής της Bank of America στην Σιγκαπούρη, David Cui.
Όπως τονίζει, ορισμένες «τάσεις» που οδήγησαν στην κατάρρευση των κινεζικών μετοχών στα μέσα του 2015 είναι ακόμα παρούσες και μάλιστα εντείνονται, απειλώντας με νέο κραχ την αγορά της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου.
Εξηγώντας, η μόχλευση είναι πλέον υψηλότερη, οι ιδιώτες επενδυτές εξακολουθούν να κυριαρχούν στις συναλλαγές, οι κύριοι μέτοχοι μειώνουν τα μερίδιά τους, ενώ τα hedge funds έχουν αναδειχθεί ως ο μεγαλύτερος θεσμικός επενδυτής.
Ως αποτέλεσμα των παραπάνω, ο κ. Cui συστήνει ευθέως στους επενδυτές να αποφύγουν τις κινεζικές μετοχές ή να τις αποβάλουν από τα χαρτοφυλάκιά τους.
«Η ραγδαία κλιμάκωση της μόχλευσης σημαίνει ότι το (κινεζικό) χρηματοπιστωτικό σύστημα είναι ακόμη πιο ευάλωτο σε μεγάλες απώλειες, εάν η αγορά πάρει την κατιούσα. (…)
Λαμβάνοντας υπόψη τα υψηλά κέρδη που τα hedge funds μπορούν να αποκομίσουν αλλά και την ικανότητά τους σε αυτά τα επίπεδα μόχλευσης, ανησυχούμε για τους ηθικούς κινδύνους σε αυτό το τμήμα της αγοράς», σχολιάζει μεταξύ άλλων στο Bloomberg.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης