Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χρονοναύλωση νεότευκτου πλοίου της 208 χιλ. dwt ξηρού φορτίου ανακοίνωσε η Diana Shipping του Σ. Παληού

Χρονοναύλωση νεότευκτου πλοίου της 208 χιλ. dwt ξηρού φορτίου ανακοίνωσε η Diana Shipping του Σ. Παληού
Η συνδυασμένη μεταφορική ικανότητα (χωρητικότητα εκτοπίσματος) του στόλου της Diana Shipping διαμορφώνεται πλέον σε περίπου 5,2 εκατ. dwt, με μέση ηλικία των πλοίων του στόλου της τα 8,13 έτη
Στη χρονοναύλωση για τουλάχιστον 12 (έως 16) μήνες ενός εκ των υπό ναυπήγηση ποντοπόρων πλοίων μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου κλάσης Newcastlemax με την ονομασία San Francisco που «χτίζει» στα κινεζικά ναυπηγεία Jiangnan Shanghai Changxing Heavy Industries, προχώρησε η ελληνικών συμφερόντων ναυτιλιακή εταιρεία Diana Shipping του εφοπλιστή Συμεών Παληού.
Ο μεικτός ημερήσιος ναύλος που συμφωνήθηκε με τη (ναυλώτρια) σιγκαπουριανή εταιρεία Koch Shipping ανέρχεται σε 11.750 δολάρια ΗΠΑ, με τη χρονοναύλωση του πλοίου χωρητικότητας εκτοπίσματος 208.500 dwt (μονάδα μέτρησης βάρους) να αναμένεται να αποδώσει μεικτά ναύλα τουλάχιστον 4,23 εκατ. δολαρίων για την ελάχιστη διάρκεια της συμφωνίας, η εφαρμογή της οποίας ξεκινάει στις 6 Ιανουαρίου 2017.
Εκτός από το νεότευκτο San Francisco, η Diana Shipping διαθέτει 46 ακόμα πλοία ξηρού χύδην φορτίου στο στόλο της, ενώ όπως ανακοίνωσε πρόκειται να παραλάβει ένα ακόμα πλοίο κλάσης Newcastlemax στο πρώτο τρίμηνο του 2017.
Η συνδυασμένη μεταφορική ικανότητα (χωρητικότητα εκτοπίσματος) του στόλου της Diana Shipping διαμορφώνεται πλέον σε περίπου 5,2 εκατ. dwt, με μέση ηλικία των πλοίων του στόλου της τα 8,13 έτη.
Τα πλοία μεταφοράς χύδην φορτίου κλάσης Newcastlemax έχουν μέγιστο πλάτος 50 μέτρων και ολικό μήκος έως 300 μέτρα με χωρητικότητα εκτοπίσματος περίπου 190 dwt, που αποτελεί το μεγαλύτερο μέγεθος ναυπηγήματος που είναι ικανό να υποδεχθεί το αυστραλέζικο λιμάνι του Newcastle.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης