Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακή πτώση στο πετρέλαιο λόγω κεφαλαιοποίησης όψιμων κερδών - Στα 55,56 δολ. το Brent

Οριακή πτώση στο πετρέλαιο λόγω κεφαλαιοποίησης όψιμων κερδών - Στα 55,56 δολ. το Brent
Τον τελευταίο μήνα, η τιμή του Brent έχει καταγράψει τεράστια άνοδο 15,91%, με το WTI να παρουσιάζει αντίστοιχη μεγάλη βελτίωση 13,88%
Οριακή υποχώρηση κατέγραψαν οι διεθνείς τιμές του αργού πετρελαίου σήμερα Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016, οι οποίες περιόρισαν την πτώση τους λόγω της ισχυρής ζήτησης «μαύρου χρυσού» στην Ασία και της ανακοίνωσης μειώσεων παραγωγής από το Αμπού Ντάμπι, το Κουβέιτ και το Κατάρ ως μέρος της ευρύτερης μείωσης που έχει συμφωνηθεί στους κόλπους του διεθνούς καρτέλ OPEC και εκτός αυτού.
Ωστόσο, οι τιμές του πετρελαίου δέχθηκαν πτωτικές πιέσεις λόγω της κεφαλαιοποίησης των χθεσινών κερδών των επενδυτών, όταν το πετρέλαιο «εκτοξεύτηκε» σε υψηλό επίπεδο 18μήνου λόγω της συμφωνίας μείωσης της πετρελαϊκής παραγωγής εντός και εκτός OPEC κατά συνολικά 1,8 εκατ. βαρέλια ημερησίως από το νέο έτος.
Μάλιστα, σύμφωνα με τη μηνιαία ανάλυση του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (ΙΕΑ), λόγω αναθεωρήσεων στη ζήτηση πετρελαίου από την Κίνα και τη Ρωσία, προβλέπεται πλέον αύξηση της ζήτησης κατά επιπλέον 120 χιλ.βαρέλια ημερησίως, συνολικά κατά 1,4 εκατ. βαρέλια ημερησίως.
Τελικά, η τιμή του προθεσμιακού συμβολαίου (ΣΜΕ, future) Φεβρουαρίου 2017 επί του αργού πετρελαίου διεθνούς αναφοράς Brent στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων UK ICE Futures Europe του Λονδίνου υποχώρησε κατά 0,23% ή κατά 13 σεντς, για να περιοριστεί σε 55,56 δολάρια ΗΠΑ ανά βαρέλι, έχοντας διακυμανθεί ενδοσυνεδριακά μεταξύ 55,13 και 56,44 δολαρίων.
Οριακά αμετάβλητη (-0,04% ή -2 σεντς) διαμορφώθηκε η τιμή του future Ιανουαρίου 2017 επί του αργού πετρελαίου αναφοράς των ΗΠΑ West Texas Intermediate (WTI) στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων NYMEX της Νέας Υόρκης, για να διαμορφωθεί σε 52,81 δολάρια ΗΠΑ, έχοντας λάβει τιμές μεταξύ 52,35 και 53,41 δολαρίων κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Τον τελευταίο μήνα, η τιμή του Brent έχει καταγράψει τεράστια άνοδο 15,91%, με το WTI να παρουσιάζει αντίστοιχη μεγάλη βελτίωση 13,88%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης