Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Η Κίνα ζήτησε από 1.200 εργοστάσια να κλείσουν ή να μειώσουν την παραγωγή τους λόγω νέφους

Bloomberg: Η Κίνα ζήτησε από 1.200 εργοστάσια να κλείσουν ή να μειώσουν την παραγωγή τους λόγω νέφους
Συγκεκριμένα έκλεισαν 700 εργοστάσια, άλλα 500 θα μειώσουν την παραγωγή τους και απαγορεύτηκε η χρήση οχημάτων
Η δημοτική κυβέρνηση του Πεκίνου διέταξε πάνω από 1.200 εργοστάσια με οικοδομικά υλικά και πετροχημικές βιομηχανίες να αναστείλουν ή, να μειώσουν την παραγωγή τους μετά τον κόκκινο συναγερμό που σήμανε λόγω των υψηλών επιπέδων ατμοσφαιρικής ρύπανσης, αναφέρει το Bloomberg.
Υπό ένα έκτακτο πλάνο για σοβαρή ατμοσφαιρική ρύπανση, η πόλη έκλεισε πάνω από 700 εργοστάσια, των οποίων η παραγωγή θα επιβάρυνε τον αέρα και απαίτησε από 500 άλλα να μειώσουν την παραγωγή τους, σύμφωνα με ανακοίνωση της δημοτικής κυβέρνησης το Σάββατο 17/12 στο σάιτ της.
Η χημική βιομηχανία του Πεκίνου Jingmei και το διυλιστήριο πετρελαίου της China Petroleum είναι ανάμεσα στα εργοστάσια που θα μειώσουν την παραγωγή τους, ενώ μία θυγατρική της BBMG Corporation είναι μεταξύ αυτών που έκλεισαν.
Το Πεκίνο ενίσχυσε τα έκτακτα μέτρα μετά την προειδοποίηση που εκδόθηκε την Πέμπτη 15/12 για την απαγόρευση της χρήσης οχημάτων σε μία προσπάθεια να καθαρίσει η ατμόσφαιρα.
Ένα μέρος του σχεδίου είναι να περιορίζεται η κίνηση των οχημάτων στους δρόμους όταν σημαίνει συναγερμός χρώματος πορτοκαλί ή, κόκκινου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης