Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Monde: Άνοιξε ξανά τις πόρτες του ο πύργος του Άιφελ μετά από πέντε μέρες απεργίας

tags :
Le Monde: Άνοιξε ξανά τις πόρτες του ο πύργος του Άιφελ μετά από πέντε μέρες απεργίας
Τα αιτήματα των απεργών δεν ήταν οικονομικής φύσεως
Ο πύργος του Άιφελ, κλειστός για το κοινό εδώ και πέντε μέρες, εξαιτίας απεργιακών κινητοποιήσεων, άνοιξε την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου το μεσημέρι, όπως γράφει η Le Monde.
Οι υπάλληλοι ψήφισαν την επιστροφή στις δουλειές τους σε μία γενική συνέλευση την Κυριακή το πρωί, όπως επιβεβαίωσε η διεύθυνση του ιστορικού μνημείου.
Οι απεργοί δεν είχαν μισθολογικές αξιώσεις, αλλά διαφωνούσαν με την ανυπαρξία διαλόγου με τη διεύθυνση και την απουσία διαφάνειας στις στρατηγικές αποφάσεις.
Τα συνδικάτα και η διεύθυνση θα υπογράψουν ένα πρωτόκολλο συμφωνίας.
Η εταιρία που εκμεταλλεύεται τον Πύργο του Άιφελ "είναι στην ευχάριστη θέση να μπορεί να ανακοινώσει το άνοιγμα του μνημείου για το κοινό" ανέφερε μία ενημέρωση που έγινε μετά τη λήξη της απεργίας.
"Προσηλωμένη στον κοινωνικό διάλογο και με πλούσιο αίσθημα ευθύνης, η διοίκηση εκφράζει την ικανοποίησή της για την επίτευξη συμφωνίας με τα συνδικάτα μετά από πολλές μέρες διαπραγματεύσεων" κατέληγε η ανακοίνωση.
Το μνημείο δέχεται περίπου 6 εκατομμύρια επισκέπτες τον χρόνο και σχεδόν 6.000 καθημερινά τέτοια εποχή, που ο τουρισμός είναι σε ύφεση.
Αντίθετα, η συχνότητα των επισκέψεων αναμένεται να εκτοξευτεί από αυτή την εβδομάδα που τα σχολεία θα είναι κλειστά λόγω των γιορτών.
Και κατά τη διάρκεια των σχολικών διακοπών επισκέπτονται τον πύργο του Άιφελ περίπου 20 χιλιάδες άτομα τη μέρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης