Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στα δικαστήρια προσέφυγε η Apple για το πρόστιμο 13 δισ. ευρώ που της επέβαλε η Κομισιόν

Στα δικαστήρια προσέφυγε η Apple για το πρόστιμο 13 δισ. ευρώ που της επέβαλε η Κομισιόν
«Η ΕΕ προχώρησε σε μονομερή δράση και αναδρομικά άλλαξε τους κανόνες»
Κάνοντας πράξη την «υπόσχεσή» της, η Apple προσέφυγε σήμερα 19 Δεκεμβρίου 2016 στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο του Λουξεμβούργου για να εναντιωθεί στην απόφαση της Κομισιόν για επιβολή προστίμου ύψους 13 δισ. ευρώ.
«Η ΕΕ προχώρησε σε μονομερή δράση και αναδρομικά άλλαξε τους κανόνες, αγνοώντας την επί δεκαετίες ιρλανδική φορολογική νομοθεσία, το Δίκαιο των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς και την παγκόσμια συναίνεση σχετικά με τη φορολογική πολιτική που ο καθένας έχει επικαλεστεί», ανακοίνωσε μεταξύ άλλων η Apple, μετά την κατάθεση της προσφυγής.
Υπενθυμίζεται πως η Ιρλανδία έχει ήδη καταθέσει προσφυγή στο ίδιο Δικαστήριο για την κόντρα μεταξύ Apple – Κομισιόν, καθώς τονίζει πως δεν ευνόησε φορολογικά τον αμερικανικό κολοσσό.
Το πρόστιμο που επιβλήθηκε στις 30 Αυγούστου από τις ευρωπαϊκές Αρχές αφορά αναδρομικούς φόρους ύψους 13 δισ. ευρώ προς το ιρλανδικό Δημόσιο που οφείλει να καταβάλει η Apple.
Το παραπάνω ποσό είναι πολύ μεγαλύτερο από κάθε άλλο που έχει επιβάλει η Ε.Ε. για φορολογικές παραβάσεις.
Η αντιπαράθεση ξεκίνησε από το 2014, όταν η Κομισιόν κατηγόρησε την Ιρλανδία ότι παρακάμπτει τους διεθνείς φορολογικούς κανόνες, επιτρέποντας στην Apple κέρδος αξίας δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων, με αντάλλαγμα να διατηρεί η εταιρεία θέσεις εργασίας στη χώρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης