Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Συνελήφθη Σύρος που ζητούσε 180.000 ευρώ από το ISIS για να διαπράξει τρομοκρατική ενέργεια

Γερμανία: Συνελήφθη Σύρος που ζητούσε 180.000 ευρώ από το ISIS για να διαπράξει τρομοκρατική ενέργεια
Ο 38χρονος προφυλακίστηκε χθες Κυριακή, κατηγορείται για «χρηματοδότηση της τρομοκρατίας» και απειλήται με ποινή φυλάκισης από 6 μήνες μέχρι 10 χρόνια
Στη σύλληψη ενός Σύρου που σκόπευε να διαπράξει τρομοκρατική ενέργεια προχώρησαν στις 31 Δεκεμβρίου 2016 οι γερμανικές Αρχές, όπως έγινε σήμερα γνωστό από τα εγχώρια μέσα.
Ειδικότερα, ο 38χρονος, ο οποίος προφυλακίστηκε χθες Κυριακή, κατηγορείται για «χρηματοδότηση της τρομοκρατίας» και απειλήται με ποινή φυλάκισης από 6 μήνες μέχρι 10 χρόνια.
Όπως προκύπτει, ζητούσε μέσω Telegram (κλειστή ομάδα social media των τρομοκρατών) από το Ισλαμικό Κράτος το ποσό των 180.000 ευρώ προκειμένου να παγιδεύσει με εκρηκτικά πολλά φορτηγά και να τα ρίξει πάνω σε συγκεντρωμένα πλήθη, με σκοπό να σκοτώσει μεγάλο αριθμό «μη μουσουλμάνων».
Σύμφωνα με την εισαγγελία του Σααρμπρίκεν, δεν διαπιστώθηκε καμία «συγκεκριμένη προετοιμασία» επίθεσης και για τον λόγο αυτόν δεν του ασκήθηκε δίωξη για σχεδιασμό τρομοκρατικής ενέργειας.
Ο Σύρος είχε φτάσει στη Γερμανία στα τέλη του 2014, ζητώντας άσυλο.
Στόχος του ήταν να διαπράξει επιθέσεις στη Γερμανία, τη Γαλλία, το Βέλγιο και την Ολλανδία ανέφερε η αστυνομία σε ξεχωριστή ανακοίνωσή της, επιβεβαιώνοντας ωστόσο ότι το σχέδιό του απείχε πάρα πολύ ακόμη από την υλοποίηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης