Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιράκ: Προχωράει στη μείωση της παραγωγής πετρελαίου κατά 210 χιλ. βαρέλια ημερησίως, βάσει της συμφωνίας ΟΠΕΚ

Ιράκ: Προχωράει στη μείωση της παραγωγής πετρελαίου κατά 210 χιλ. βαρέλια ημερησίως, βάσει της συμφωνίας ΟΠΕΚ
Οι αναλυτές διατηρούν ακόμα αμφιβολίες για το κατά πόσο η χώρα θα καταφέρει να υλοποιήσει πλήρως τα όσα έχει συμφωνήσει
Τη σταδιακή μείωση της ημερήσιας παραγωγής πετρελαίου φαίνεται ότι ξεκίνησε σήμερα (5/1) το Ιράκ, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Bloomberg, υλοποιώντας με αυτόν τον τρόπο τα όσα έχουν συμφωνηθεί μεταξύ των χωρών του ΟΠΕΚ για τις περικοπές.
Συγκεκριμένα, το Ιράκ έχει δεσμευτεί από την πλευρά του να μειώσει την παραγωγή του κατά 210 χιλ. βαρέλια ημερησίως, ξεκινώντας από την τρέχουσα εβδομάδα, ωστόσο οι αναλυτές διατηρούν ακόμα αμφιβολίες για το κατά πόσο η χώρα θα καταφέρει να υλοποιήσει πλήρως τα όσα έχει συμφωνήσει.
Οι βασικοί λόγοι που τρέφουν τις εν λόγω αμφιβολίες έχουν να κάνουν με το εάν η χώρα θα καταφέρει να διαχειριστεί τις συβολαιακές δεσμεύσεις της προτς τις διεθνείς εταιρείες πετρελαίου που δραστηριοποιούνται στις νότιες πετρελαίοπηγές της, καθώς και με το εάν η βόρεια πλευρά, η οποία ελέγχεται από την κουρδική μεινότητα, θα συμβαδίσει με τις περικοπές.
Παράλληλα, η αστάθεια που επικρατεί στη χώρα, λόγω των συνεχών συγκρούσεων και λόγω της δυσμενούς οικονομικής κατάστασης των δύο τελευταίων ετών, ως απόρροια των χαμηλών ενεργειακών τιμών, καθιστά την κατάσταση ακόμα πιο περίπλοκη.
Να σημειώσουμε ότι στις αρχές των συζητήσεων για τη συμφωνία του ΟΠΕΚ, το Ιράκ είχε ζητήσει να εξαιρεθεί πλήρως από τη συμφωνία, λέγοντας ότι χρειάζεται άμεσα χρήματα για τις πολεμικές συγκρούσεις που εκτιλύσσονται στη χώρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης