Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Putin διέταξε καμπάνια επιρροής υπέρ του Trump προεκλογικά, σύμφωνα με τις Μυστικές Υπηρεσίες των ΗΠΑ

Ο Putin διέταξε καμπάνια επιρροής υπέρ του Trump προεκλογικά, σύμφωνα με τις Μυστικές Υπηρεσίες των ΗΠΑ
Ο νεοεκλεγέντας Πρόεδρος είχε πει νωρίτερα πως οι κυβερνοεπιθέσεις δεν επηρέασαν το αποτέλεσμα των εκλογών της 8ης Νοεμβρίου
Σε τελείως διαφορετικό κλίμα βρέθηκαν οι ανακοινώσεις του επικεφαλής των αμερικανικών Μυστικών Υπηρεσιών και του Donald Trump, αμέσως μετά τη μεταξύ τους συνάντηση νωρίτερα σήμερα 6 Ιανουαρίου 2017.
Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο νεοεκλεγέντας Πρόεδρος της χώρας διαμήνυσε πως οι κυβερνοεπιθέσεις (hacking) που επέφεραν διαρροές στοιχείων σε διάφορες επιχειρήσεις και ινστιτούτα αλλά και το Δημοκρατικό Κόμμα, δεν επηρέασαν το αποτέλεσμα των εκλογών της 8ης Νοεμβρίου.
Επίσης, στην σχετική του ανακοίνωση, αναγνώρισε πως η Ρωσία, η Κίνα και λοιπές εξωτερικές ομάδες προσπαθούν να παραβιάσουν τον κυβερνοχώρο των Η.Π.Α.
Μάλιστα, έκανε λόγο και για προσπάθεια hacking και στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, η οποία όμως απωθήθηκε από την «ισχυρή άμυνα κατά των κυβερνοεπιθέσεων».
Καταλήγοντας, ο κ. Trump δεσμεύτηκε για «μάχη» κατά του hacking, σημειώνοντας μάλιστα πως θα πιέσει τις αρμόδιες Αρχές να έχουν έτοιμοι ένα σχέδιο μέσα στις επόμενες 90 ημέρες.
Ωστόσο, οι Μυστικές Υπηρεσίες… διαφωνούν.
Στην ανακοίνωσή τους αποκαλύπτουν πως ο Ρώσος Πρόεδρος Vladimir Putin διέταξε να ξεκινήσει μία καμπάνια επιρροής υπέρ του κ. Trump προεκλογικά, προκειμένου να τον βοηθήσει να κερδίσει, όπως και έγινε…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης