Τελευταία Νέα
Διεθνή

Saunders (BoE): Η ανεργία στη Μεγάλη Βρετανία μπορεί να παραμείνει κάτω από το 5%

Saunders (BoE): Η ανεργία στη Μεγάλη Βρετανία μπορεί να παραμείνει κάτω από το 5%
Το υψηλόβαθμός στέλεχος της BoE εξέφρασε την πεποίθηση ότι η βρετανική οικονομία μπορεί να πορευθεί και με ακόμα χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας
Κάτω από το χαμηλό δεκαετίας του 5% θα μπορούσε να παραμείνει η ανεργία στη Μεγάλη Βρετανία για τα επόμενα χρόνια, σύμφωνα με το υψηλόβαθμο στέλεχος της Τράπεζας της Αγγλίας, Michael Saunders, ο οποίος εμφανίζεται αντίθετος απέναντι στις προειδοποιήσεις ότι η ανεργία θα μπορούσε να αυξηθεί αισθητά μετά την εφαρμογή του Brexit.
Συγκεκριμένα, ο Saunders, ο οποίος αποτελεί το νεότερο μέλος της επιτροπής νομισματικής πολιτικής της Bank of England, δήλωσε ότι παρά τις προβλέψεις της τράπεζας τον Νοέμβριο, που εκτιμούσαν αύξηση της ανεργίας, "φαίνεται πολύ πιθανό για μένα ότι το ποσοστό ανεργίας θα παραμείνει κάτω από το 5% κατά το τρέχον έτος".
Σημειώνεται ότι το τρέχον ποσοστό ανεργίας στο Ηνωμένο Βασίλειο ανέρχεται στο 4,8% και αποτελεί το χαμηλότερο από το 2005, με τους οικονομολόγους ωστόσο να εκτιμούν ότι θα υπάρξει μία ελαφριά άνοδος, όταν τα στοιχεία δημοσιοποιηθούν την επόμενη εβδομάδα.
Μάλιστα ο Saunders εξέφρασε την πεποίθηση ότι "η οικονομία θα μπορούσε να είναι σε θέση να πορευθεί με χαμηλότερη ανεργία σε σχέση με το παρελθόν, σύμφωνα με τους στόχους μας για τον πληθωρισμό".
Να σημειώσουμε ότι η Bank of England έχει προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων σε χαμηλά επίπεδα ρεκόρ, στον απόηχο του βρετανικού δημοψηφίσματος, ενώ επανεκκίνησε και το πρόγραμμα αγοράς περιουσιακών στοιχείων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης