Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ιταλικές αρχές ερευνούν το λογιστικό σκάνδαλο της BT - Πτώση 20% για τη μετοχή του Ομίλου στο Λονδίνο

Οι ιταλικές αρχές ερευνούν το λογιστικό σκάνδαλο της BT - Πτώση 20% για τη μετοχή του Ομίλου στο Λονδίνο
Η μετοχή της BT Group στο χρηματιστήριο του Λονδίνου υποχώρησε κατά 20,79%
Έρευνα για ψευδή λογιστικά στοιχεία και υπεξαίρεση παρήγγειλε η εισαγγελία του Μιλάνου για τη ιταλική μονάδα της βρετανική εταιρείας τηλεπικοινωνιών BT.
Την είδηση μεταδίδει το έγκριτο πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο δύο πηγές με γνώση του ζητήματος και επισημαίνοντας πως η έρευνα ξεκίνησε λίγες ώρες αφότου η μαμά-εταιρεία προειδοποίησε για τα κέρδη, λόγω μιας «τρύπας» στους λογαριασμούς της επιχείρησης.
Η BT έχασε το 1/5 της κεφαλαιοποίησής της, αφότου ανακοίνωσε την επί τα χείρω αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για τις οικονομικές επιδόσεις την περίοδο 2017-2018, καθώς οι «ανωμαλίες» στα ιταλικά νούμερα είχαν ως αποτέλεσμα να πληγούν συνολικά τα οικονομικά του Ομίλου.
Ειδικότερα, η μετοχή της BT Group στο χρηματιστήριο του Λονδίνου υποχώρησε κατά 20,79%.
Η τηλεπικοινωνιακή εταιρεία ανακοίνωσε αύξηση των σχετιζόμενων απομειώσεων από 145 εκατ. στερλίνες σε 530 εκατ. στερλίνες.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Reuters κανείς δεν έχει τεθεί υπό έρευνα από τις εισαγγελικές αρχές του Μιλάνου προς το παρόν.
Ο ισχυρισμός των δικαστών του Μιλάνου περί υπεξαίρεσης είναι ο πρώτος υπαινιγμός ότι οι διευθυντές της BT στην Ιταλία έχουν επωφεληθεί από το λογιστικό σκάνδαλο.
Η BT Group αρνήθηκε να σχολιάσει.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης