Τελευταία Νέα
Διεθνή

ANP: Ο Dijsselbloem επιθυμεί να ολοκληρώσει τη θητεία του ως πρόεδρος του Eurogroup

ANP: Ο Dijsselbloem επιθυμεί να ολοκληρώσει τη θητεία του ως πρόεδρος του Eurogroup
Ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών είναι επικεφαλής του Eurogroup από το 2013
Ο Jeroen Dijsselbloem θέλει να ολοκληρώσει τη θητεία του ως πρόεδρος του Eurogroup ακόμα και αν δεν είναι μετά τις εκλογές υπουργός Οικονομικών, αναφέρει το ολλανδικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ANP, επικαλούμενο τις δηλώσεις του Ευρωπαίου αξιωματούχου στα μέλη του εγχώριου κοινοβουλίου.
Ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών είναι επικεφαλής του Eurogroup από το 2013, διαδεχόμενος τον Jean Claude Juncker, και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην μέση της δεύτερης θητείας του, η οποία λήγει στις 1 Ιανουαρίου 2018.
Οι ευρωπαϊκοί κανονισμοί καθορίζουν ότι οι υπουργοί του Eurogroup εκλέγουν τον πρόεδρό τους με απλή πλειοψηφία, ωστόσο δεν αποσαφηνίζεται όμως κατά πόσον ο πρόεδρος πρέπει να είναι εν ενεργεία υπουργός Οικονομικών.
Το ζήτημα της «μόνιμης» προεδρίας προκύπτει τις αυξημένες δραστηριότητες που περιλαμβάνει το αξίωμα μετά και την κρίση δημοσίου χρέους που ταλανίζει ορισμένα κράτη – μέλη.
Σύμφωνα με τα κατά καιρούς δημοσιεύματα, οι «μνηστήρες» για τη θέση του κ. Dijsselbloem είναι ο Ισπανός Luis de Guindos και ο κ. Peter Kazimir.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης