Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στις ΗΠΑ ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Shinzo Abe – Αύριο η κρίσιμη συνάντηση με Trump

tags :
Στις ΗΠΑ ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Shinzo Abe – Αύριο η κρίσιμη συνάντηση με Trump
Στο επίκεντρο των συζητήσεων εμπόριο, ασφάλεια, συναλλαγματικές ισοτιμίες και ενίσχυση των διμερών σχέσεων
Για τις ΗΠΑ αναχωρεί σήμερα ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Shinzo Abe, ο οποίος θα συναντηθεί αύριο Παρασκευή 10/2 στο Λευκό Οίκο με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump.
Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Abe θα προτείνει τη διεξαγωγή νέων συνομιλιών κυβερνητικού επιπέδου με τις ΗΠΑ για τα θέματα που σχετίζονται με το εμπόριο, την ασφάλεια, αλλά και μακροοικονομικά ζητήματα, όπως για παράδειγμα οι συναλλαγματικές ισοτιμίες.
Όπως αναφέρεται ο Abe ελπίζει ότι με τις υποσχέσεις του για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στις ΗΠ, αλλά και για τον εκσυγχρονισμό των ιαπωνικών ενόπλων δυνάμεων, θα ρίξουν τους τόνους και θα μεταπείσουν τον Trump από τις σκληρές του θέσεις τόσο σε θέματα εμπορίου και συναλλαγματικής ισοτιμίας όσο και στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.
«Καθώς η ασφάλεια στην περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού επιδεινώνεται συνεχώς, είναι σημαντικό να διατηρηθεί η στέρεα βάση της συμμαχίας ΗΠΑ-Ιαπωνίας.
Αυτό είναι το πιο σημαντικό θέμα της συνάντησης των δύο ηγετών» υποστήριξε ο Yoshihide Suga, αξιωματούχος της ιαπωνικής κυβέρνησης, ο οποίος πρόσθεσε πως προτεραιότητα είναι να υπάρξουν εποικοδομητικές συζητήσεις έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια κατάσταση «win – win» μέσω της ενδυνάμωσης των οικονομικών σχέσεων ΗΠΑ – Ιαπωνίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης