Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Μαχαίρι» 40% στο μπόνους του CEO της RBS, μετά τον τριπλασιασμό των ζημιών το 2016

tags :
«Μαχαίρι» 40% στο μπόνους του CEO της RBS, μετά τον τριπλασιασμό των ζημιών το 2016
Ο κ. McEwan θα λάβει για τις μετοχές που διακρατεί στην τράπεζα το ποσό των 1,75 εκατ. στερλίνες, έναντι 2,87 εκατ. ένα χρόνο νωρίτερα 
Κατά 40% μειωμένο θα είναι το συνολικό μπόνους του Ross McEwan, του διευθύνοντα συμβούλου της Royal Bank of Scotland, για το 2016, μετά την 9η συνεχόμενη χρονιά ζημιών που ανακοίνωσε νωρίτερα η τράπεζα.
Εξηγώντας, ο κ. McEwan θα λάβει για τις μετοχές που διακρατεί στην τράπεζα (σσ: οι εργαζόμενοι αγοράζουν μετοχές σε προνομιακή τιμή) το ποσό των 1,75 εκατ. στερλίνες, έναντι 2,87 εκατ. ένα χρόνο νωρίτερα.
Το συνολικό μπόνους που χορήγησε η R.B.S. στα στελέχη της για το περασμένο έτος μειώθηκε κατά 8%, στα 343 εκατ. στερλίνες.
Επίσης, ο αριθμός των εργαζομένων που έλαβαν τουλάχιστον 1 εκατ. στερλίνες συνολική αμοιβή 1 εκατ. ευρώ για το 2016 ανήλθε στους 87, από 101 το 2015.
Ένα στέλεχος έλαβε πάνω από 5 εκατ. ευρώ και τρία περισσότερα από 4 εκατ. ευρώ.
Νωρίτερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν, οι ζημιές της R.B.S. τριπλασιάστηκαν το 2016 στα 7 δισ. στερλίνες, έναντι ζημιών 1,98 δισ. το 2015.
Η τράπεζα, της οποίας το 72% βρίσκεται υπό τον έλεγχο του βρετανικού δημοσίου, υπέστη πλήγμα λόγω των αυξημένων χρεώσεων και τους κόστους αναδιάρθρωσης.
Σε ορίζοντα 4ετίας, η R.B.S. σχεδιάζει α περικόψει το κόστος κατά 2 δισ. στερλίνες, κίνηση η οποία ενδεχομένως θα οδηγήσει σε κατάργηση θέσεων εργασίας και κλείσιμο υποκαταστημάτων.
Όπως δήλωσε ο CEO της τράπεζας, οι ζημιές είναι απογοητευτικές, ωστόσο δεν αποτελούν έκπληξη, δεδομένου του υψηλού κόστους και της μεγάλης κλίμακας των νομικών ζητημάτων.
Όπως εξήγησε, αυτό το αυξημένο κόστος αντανακλά τι μπορεί να συμβεί όταν η κατάσταση εξελίσσεται άσχημα.
Σημειώνεται ότι η R.B.S. έχει δικαστικές εκκρεμότητες με το υπουργείο Δικαιοσύνης των Η.Π.Α. για το σκάνδαλο ενυπόθηκων τίτλων στην κρίση του 2008.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης