Τελευταία Νέα
Διεθνή

Με κατάρρευση κινδυνεύει η συμφωνία για εξαγορά της Milan του Berlusconi από Κινέζους

Με κατάρρευση κινδυνεύει η συμφωνία για εξαγορά της Milan του Berlusconi από Κινέζους
Οι κινεζικές Αρχές έχουν απαγορεύσει στην Sino-Europe Sports Investment Management Changxing να μεταφέρει κεφάλαια για την εξαγορά της πρωταθλήτριας Ευρώπης
Η επικείμενη πώληση της AC Milan σε Κινέζους επενδυτές είναι ένα από τα θέματα που κυριαρχούν στον ιταλικό Τύπο, καθώς μεγαλομέτοχος της πασίγνωστης ποδοσφαιρικής ομάδας είναι ο Silvio Berlusconi, ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας.
Όπως μεταδίδει λοιπόν σε σχετικό του ρεπορτάζ το πρακτορείο Bloomberg επικαλούμενο πηγές που γνωρίζουν πολύ καλά το θέμα, το deal των 740 εκατ. ευρώ ίσως κινδυνεύει με κατάρρευση.
Ειδικότερα, οι κινεζικές Αρχές έχουν απαγορεύσει στην Sino-Europe Sports Investment Management Changxing να μεταφέρει κεφάλαια εκτός της ασιατικής χώρας για την εξαγορά της (επί επτά φορές!) πρωταθλήτριας Ευρώπης.
Ο λόγος είναι η δυσαρέσκεια της κινεζικής πρεσβείας στην Ιταλία για τη θερμή υποδοχή στον Dalai Lama τον περασμένο Οκτώβριο.
Ωστόσο, ο 80χρονος κ. Berlusconi θα είναι ωφελημένος αν τελικά δεν η εξαγορά δεν ολοκληρωθεί, καθώς θα λάβει αποζημίωση (για την ακύρωση της συμφωνίας) 300 εκατ. ευρώ (τα 200 εκατ. τα έχει λάβει ήδη) και θα διατηρήσει ταυτόχρονα τον έλεγχο της αγαπημένης του ομάδας.
Η συμφωνία θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί το τέλος του 2016, αποφασίστηκε όμως παράταση της προθεσμίας έως και την 1η Μαρτίου 2017.
Ο δισεκατομμυριούχος έχει τον έλεγχο της Milan επί τρεις 10ετίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης