Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Μία από τις τελευταίες ευκαιρίες του Fillon η σημερινή (5/3) συγκέντρωση στο Παρίσι

Bloomberg: Μία από τις τελευταίες ευκαιρίες του Fillon η σημερινή (5/3) συγκέντρωση στο Παρίσι
Ο υποψήφιος της δεξιάς παράταξης αμφισβητεί τα κίνητρα των δικαστών και κάνει λόγο για "πολιτική δολοφονία του"
H υποψηφιότητα του Francois Fillon για την προεδρία της Γαλλίας αρχίζει να ξεθωριάζει, σύμφωνα με το Bloomberg.
Στριμωγμένος από τους εισαγγελείς, εγκαταλειμμένος από την ομάδα του, ο υποψήφιος της δεξιάς παράταξης και οι τελευταίοι πιστοί του ζητούν από τους υποστηρικτές του να μαζευτούν απέναντι από τον Πύργο του Άιφελ την Κυριακή 5/3 στις 15:00 ώρα Γαλλίας (16:00 ώρα Ελλάδας) για να δείξουν ότι παραμένει μία υπολογίσιμη δύναμη για τις εκλογές του 2017.
Με τα αιτήματα για να παραιτηθεί ο Fillon από τη διεκδίκηση της προεδρίας και να τον αντικαταστήσει ο Alain Zuppe να πολλαπλασιάζονται, αυτή η συγκέντρωση θα είναι ένα τεστ για την αξιοπιστία του.
"Ζητάω από όλους αυτούς που δεν θέλουν η εκλογή του ως υποψήφιου της δεξιάς παράταξης να κλαπεί, να έρθουν και να διαμαρτυρηθούν" ανέφερε ένας εκ των πιο στενών συνεργατών του Fillon, ο γερουσιαστής Bruno Retailleau σε ραδιοφωνικό σταθμό, υποστηρίζοντας ότι "αυτή η υπόθεση δεν έχει προηγούμενο".
Ο Fillon ήταν το φαβορί για την προεδρία της Γαλλίας μέχρι και πριν από δύο μήνες, όταν έρευνες ανέφεραν ότι η σύζυγός του πληρωνόταν ως κοινοβουλευτική συνεργάτιδα, χωρίς στην πραγματικότητα να δουλεύει.
Η αναταραχή που προκλήθηκε στο στρατόπεδο των Ρεπουμπλικάνων άνοιξε τον δρόμο στον Emmanuel Macron που φαντάζει πλέον ως ο μοναδικός αντίπαλος της Marine Le Pen.
Μία πρόσφατη δημοσκόπηση από την Odoxa έδειξε για πρώτη φορά τον Macron να έχει προβάδισμα έναντι της Le Pen και στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στις 23 Απριλίου.
Οι προηγούμενες δημοσκοπήσεις έδειχναν ότι οο Macron θα την κέρδιζε στον δεύτερο γύρο στις 7 Μαϊου.
Ο Fillon μπορεί να κατηγορηθεί για υπεξαίρεση στις 15 Μαρτίου, όταν θα ανακριθεί για δεύτερη φορά.
Ο δεξιός υποψήφιος αμφισβητεί, ωστόσο, τα κίνητρα των δικαστών, κάνει λόγο για "πολιτική δολοφονία" του και έχει ορκιστεί να παραμείνει στην κούρσα.
Παρόλα αυτά πολλαπλασιάζονται οι βουλευτές και τα στελέχη του κόμματός του που θα ήθελαν έναν άλλο υποψήφιο πλέον για την προεδρία.
Την ίδια στιγμή ο Hollande καυτηρίασε την αμφισβήτηση της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης από την πλευρά του Fillon.
"Δεν μπορεί να υπάρξει καμία διαμαρτυρία και αμφισβήτηση για τους θεσμούς της δικαιοσύνης" δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος την Πέμπτη 2/3.
Ακόμα και μερικοί υποστηρικτές του Fillon δεν νιώθουν άνεται με τη συγκέντρωση της Κυριακής 5/3.
"Σε μία εύθραυστη χώρα όπως η δική μας, δεν είναι σοφό να κάνεις διαδήλωση ενάντια στους θεσμούς" ανέφερε ο πρώην συνυποψήφιός του στις προκριματικές της δεξιάς παράταξης Jean Frederic Poisson.
"Διαδηλώνεις για κάτι όχι ενάντια στους θεσμούς της δημοκρατίας" πρόσθεσε ο ίδιος.
Για την ώρα, παρά το γεγονός ότι τα ποσοστά του Fillon έχουν υποχωρήσει, δεν έχει χάσει την επαφή του με τους δύο πρωτοπόρους έξι βδομάδες πριν τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών.
Την Πέμπτη 2/3 ο Fillon δήλωσε ότι η βάση των ψηφοφόρων του εξακολουθεί να τον στηρίζει και ότι θα κάνει εμφανίσεις στα media αυτή την εβδομάδα, αρχής γενομένης από το ραδιόφωνο Europe 1 αύριο Δευτέρα 6/3.
Πάντως, κυκλοφορεί ρεπορτάζ ότι ο Alain Zuppe, που είχε χάσει από τον Francois Fillon στις προκριματικές της δεξιάς, ετοιμάζεται πλέον να τον αντικαταστήσει.
Αν ο Fillon αντικατασταθεί από τον Zuppe, τότε ο δεύτερος θα έχει το προβάδισμα στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών και στον επαναληπτικό θα αναμετρηθεί με τον Macron.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης