Τελευταία Νέα
Διεθνή

Cavusoglu (ΥΠΕΞ Τουρκίας): Απαράδεκτη η απαγόρευση των διαδηλώσεων στη Γερμανία

Cavusoglu (ΥΠΕΞ Τουρκίας): Απαράδεκτη η απαγόρευση των διαδηλώσεων στη Γερμανία
Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι η Άγκυρα θα λάβει τα αναγακαία μέτρα απέναντι στην εν λόγω απόφαση
Σε έντονη κριτική της γερμανικής κυβέρνησης, αναφορικά με την απαγόρευση των διαδηλώσεων σε διάφορες πόλεις της χώρας, προχώρησε για ακόμα μία φορά ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Mevlut Cavusoglu, τονίζοντας μάλιστα ότι η Άγκυρα θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα.
Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε σήμερα ο Cavusoglu, "θα πάμε και θα συναντήσουμε τους πολίτες μας", αναφερόμενος στους τούρκους που ζουν στη Γερμανία και που η Άγκυρα κάλεσε να διαδηλώσουν υπέρ του δημοψηφίσματος για τη συνταγματική μεταρρύθμιση.
Παράλληλα, χαρακτήρισε ως "συστηματική καταστολή" την εν λόγω απόφαση, η οποία έχει συγκεντρώσει την έντονη κριτική τόσο από την κυβέρνηση της Τουρκίας, όσο και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
"Αυτό είναι απαράδεκτο", δήλωσε μεταξύ άλλων ο Cavusoglu, προσθέτοντας ότι "θα λάβουμε τα αναγκαία μέτρα, δεν φοβόμαστε κανέναν εμείς".
Υπενθυμίζουμε ότι η γερμανική πεύρα δήλωσε για το περιστατικό ότι αν και οι διαδηλώσεις δεν πρέπει να απαγορεύονται "ωστόσο πρέπει να τηρούν τους ισχύοντες κανόνες και να υπόκεινται σε ελέγχους".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης