Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Συγνώμη από Fillon για τη γελοιογραφία του κόμματός του για τον Macron

Reuters: Συγνώμη από Fillon για τη γελοιογραφία του κόμματός του για τον Macron
Ο Fillon, πάντως, δεν απολογήθηκε για τα δύο κοστούμια αξίας 13 χιλ. ευρώ που του έκανε δώρο ένας άγνωστος
Το κόμμα του Francois Fillon απολογήθηκε για το tweet με την καρικατούρα του Emmanuel Macron, για το οποίο ο ίδιος ο Fillon παραδέχτηκε ότι ήταν αντισημιτικό, όπως μεταδίδει το Reuters.
Μία άλλη εξέλιξη την Κυριακή 12/3 ήταν ότι ένας άγνωστος άνδρας έδωσε στον Fillon δύο κοστούμια αξίας 13 χιλ. ευρώ σε μία σικ μπουτίκ στο Παρίσι, όπως αποκάλυψε η εφημερίδα Journal du Dimanche.
"Ένας φίλος μου έδωσε αυτά τα κοστούμια τον Φεβρουάριο σαν δώρο και λοιπόν;" υπεραμύνθηκε του εαυτού του ο Fillon σε συνέντευξή του σε άλλη γαλλική εφημερίδα την Les Echos.
Στη Γαλλία υπάρχει ένα όριο στα 4.600 ευρώ για το ποσό που μπορεί οποιοδήποτε άτομο να προσφέρει σε έναν υποψήφιο κατά την προεκλογική εκστρατεία.
Το περιστατικό αυτό έγινε το ίδιο Σαββατοκύριακο που οι Συντηρητικοί του Fillon έκαναν ένα tweet παριστάνοντας τον Macron με μία γαμψή μύτη να φοράει ένα μακρύ καπέλο και να κόβει με κόκκινο δρεπάνι ένα πούρο.
Η εικόνα έμοιαζε με την αντισημιτική προπαγάνδα από τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο όταν η γαλλική κυβέρνηση του Βισύ συνεργάστηκε με τους ναζί για την απέλαση και την εξόντωση των Εβραίων.
Ο Macron δεν είναι Εβραίος, αλλά η γελοιογραφία που τον απεικόνιζε ήθελε να κάνει συνειρμό με το παρελθόν του ως τραπεζίτης του Rothschild.
Μία μέρα μετά το ποστάρισμα του tweet, το οποίο σβήστηκε αμέσως, ο Fillon χαρακτήρισε την εικόνα απαράδεκτη και είπε ότι καταλαβαίνει την οργή που προκάλεσε γιατί έφερε στη μνήμη μία σκοτεινή περίοδο της ιστορίας και μία ιδεολογία ενάντια στην οποία εκείνος πάλεψε.
"Η πολιτική είναι σκληρή, αλλά πρέπει να παραμένει αξιοπρεπής, δεν θα ανεχτώ να χρησιμοποιεί το κόμμα μου καρικατούρες που παραπέμπουν σε αντισημιτική προπαγάνδα" ανέφερε σε ένα tweet ο Fillon που ζήτησε συγνώμη, ενώ τιμώρησε και τον υπεύθυνο για τη γελοιογραφία.
Ο Fillon ήταν το φαβορί για την προεδρία της Γαλλίας, αλλά έχασε έδαφος εξαιτίας του σκανδάλου με την πλασματική εργασία της συζύγου του στη Βουλή και πλέον βρίσκεται στην τρίτη θέση πίσω από τον Macron και τη Le Pen.
Mόνο οι δύο πρώτοι στις εκλογές της 23 Απριλίου θα προκριθούν στον δεύτερο γύρο στις 7 Μαϊου και θα έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν την προεδρία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης