Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Μαζεύει» ο Λευκός Οίκος τα περί κατασκοπείας από τη Μεγάλη Βρετανία…

«Μαζεύει» ο Λευκός Οίκος τα περί κατασκοπείας από τη Μεγάλη Βρετανία…
Ο πρεσβευτής της Βρετανίας στις Η.Π.Α. και ο σύμβουλος για θέματα εθνικής ασφάλειας της Βρετανίδας πρωθυπουργού Theresa May συνομίλησαν με τον κ. Spicer
Μεγάλα βήματα προς τα πίσω έκανε σήμερα 17 Μαρτίου 2017 η κυβέρνηση του Donald Trump, αυτή τη φορά σχετικά με τις κατηγορίες προς το Ηνωμένο Βασίλειο για κατασκοπεία κατά της Ουάσινγκτον.
Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Sean Spicer, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, η αμερικανική ηγεσία δεν κατηγόρησε τη Βρετανία για κατασκοπεία όταν «αναπαρήγαγε» τους ισχυρισμούς κατά των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών για παρακολούθηση του Donald Trump από την κυβέρνηση του Barack Obama.
Σημειώνεται ότι ο κ. Spicer, βασιζόμενος σε ένα ρεπορτάζ του καναλιού Fox News, είχε αφήσει να εννοηθεί ότι για την υποκλοπή αυτή ευθυνόταν η GCHQ, μια βρετανική υπηρεσία πληροφοριών.
Ο πρεσβευτής της Βρετανίας στις Η.Π.Α. και ο σύμβουλος για θέματα εθνικής ασφάλειας της Βρετανίδας πρωθυπουργού Theresa May συνομίλησαν με τον κ. Spicer, σε μια προσπάθεια να δοθεί ένα τέλος στην υπόθεση.
Πριν από τα παραπάνω, το Λονδίνο ανακοίνωσε ότι έλαβε διαβεβαιώσεις από την Ουάσινγκτον ότι δεν θα επαναληφθούν οι κατηγορίες κατά της GCHQ.
Υπενθυμίζεται ότι χθες η αμερικανική Γερουσία προχώρησε στην πανηγυρική διάψευση των πρωτοφανών κατηγοριών του Donald Trump, καθώς, σύμφωνα με το σχετικό πόρισμα, δεν υπάρχει καμία απόδειξη για υποκλοπές από την κυβέρνηση του Barack Obama στο πρόσωπο του Ρεπουμπλικάνου Προέδρου.
«Με βάση τις πληροφορίες που έχουμε στη διάθεσή μας, δεν βλέπουμε καμία ένδειξη ότι ο Πύργος Trump (στη Νέα Υόρκη) παρακολουθείτο από οποιαδήποτε υπηρεσία της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών, είτε πριν είτε μετά την ημέρα των εκλογών του 2016», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους ο Ρεπουμπλικανός Richard Burr, ο πρόεδρος της αρμόδιας Επιτροπής που εξέτασε την υπόθεση, και ο Δημοκρατικός Mark Warner, ο αντιπρόεδρός της.
Τα παραπάνω ξεκίνησαν όταν ο ίδιος ο Ρεπουμπλικάνος Πρόεδρος απέδωσε αυτήν την κατηγορία στον προκάτοχό του, χωρίς ωστόσο να παρουσιάσει στοιχεία.
Ειδικότερα, στις 4 Μαρτίου 2017, μέσω Twitter όπως πάντα, κατηγόρησε τον κ. Obama ότι είχε υποκλέψει τις τηλεφωνικές επικοινωνίες του πριν από τις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου 2016, με τον πρώην επικεφαλής των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών να διαψεύδει άμεσα και τον εκπρόσωπο του Δημοκρατικού Προέδρου να αντιδρά.
Ο κ. Obama δεν προχώρησε σε οποιαδήποτε νομική κίνηση ως αντίποινα…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης