Τελευταία Νέα
Διεθνή

Smaghi (SocGen): Η Ευρώπη είναι τυχερή που έχει τη Merkel - H EKT δεν θα αυξήσει τα επιτόκια πριν το τέλος του QE

tags :
Smaghi (SocGen): Η Ευρώπη είναι τυχερή που έχει τη Merkel - H EKT δεν θα αυξήσει τα επιτόκια πριν το τέλος του QE
Ο πρώην αξιωματούχος της ΕΚΤ και νυν πρόεδρος της Societe Generale προειδοποίησε ότι η οικονομία των ΗΠΑ μπορεί να μείνει πίσω λόγω της πολιτικής Trump
H Eυρώπη είναι τυχερή που έχει την Angela Merkel, η Κίνα είναι ανθεκτική αλλά αντιμέτωπη με προκλήσεις και η ΕΚΤ αποκλείεται να αυξήσει τα επιτόκια πριν το τέλος του προγράμματος αγοράς ομολόγων, εκτιμά ο Bini Smaghi.
Ο πρώην αξιωματούχος της ΕΚΤ και νυν πρόεδρος της Societe Generale, μίλησε στο CNBC και προειδοποίησε επίσης ότι η οικονομία των ΗΠΑ μπορεί να μείνει πίσω λόγω της πολιτικής Trump.
Ο Smaghi απέρριψε τις πρόσφατες δηλώσεις Nowotny, εκφράζοντας αμφιβολίες για τη βιωσιμότητα μιας αύξησης των επιτοκίων από τη Fed, προτού ολοκληρωθεί το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.
Όσον αφορά τις πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη, εκτίμησε ότι στο τέλος της ημέρας οι λαϊκιστές δεν θα καταφέρουν να διασπάσουν την Ε.Ε.
Όπως είπε, η Ευρώπη είναι τυχερή που έχει τη Merkel, η οποία διαπραγματεύεται με τους ηγέτες της Τουρκίας, των ΗΠΑ, της Πολωνίας...
Σχετικά με τις ΗΠΑ και τον νέο πρόεδρο Donald Trump, ο Smaghi αναμένει μεγαλύτερη σαφήνεια ως προς την οικονομική πολιτική.
«Οι ΗΠΑ πρέπει να γνωρίζουν ποιες πολιτικές πρέπει να εφαρμόσουν.
Εάν όντως επιθυμούν τον προστατευτισμό, μια τέτοια επιλογή θα βλάψει την αμερικανική επιχειρηματικότητα», υπογράμμισε το πρώην μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης