Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πέθανε ο δισεκατομμυριούχος David Rockefeller σε ηλικία 101 ετών, στη Νέα Υόρκη

tags :
Πέθανε ο δισεκατομμυριούχος David Rockefeller σε ηλικία 101 ετών, στη Νέα Υόρκη
Ο David Rockefeller κατείχε μία αμύθητη συλλογή από περίπου 15.000 έργα τέχνης
Ο τελευταίος απόγονος της θρυλικής οικογένειας Rockfeller έφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωί, στον ύπνο του, στο σπίτι του στο Pocantico Hills στη Νέα Υόρκη.
Ο David Rockfeller ήταν ο τελευταίος εν ζωή εγγονός του John D. Rockefeller, του μεγιστάνα της Standard Oil τον 19ο αιώνα, δημιουργώντας μια περιουσία που κατέστησε τον ίδιο τον πρώτο Αμερικανό δισεκατομμυριούχο και την οικογένειά του μία από τις πλουσιότερες και πιο ισχυρές στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών.
O David Rockefeller έζησε με μεγαλοπρέπεια και προνόμια σε όλη του τη ζωή, διαμένοντας είτε στο Μανχάταν (κατά την παιδική του ηλικία) είτε σε πολυτελείς επαύλεις στα κτήματα της οικογένειας.
Σημαντική υπήρξε επίσης η αμύθητη συλλογή του από έργα τέχνης, που εκτιμάται ότι ήταν μεγαλύτερη από τη συλλογή αρκετών μουσείων του κόσμου και αποτελείτο από περίπου 15.000 κομμάτια.
Επίσης, υπήρξε πρόεδρος του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης (ΜοΜΑ) και κατέβαλε ιδιαίτερες προσπάθειες να ενθαρρύνει εταιρείες να αγοράζουν έργα τέχνης και να κοσμούν τα γραφεία τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης