Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Προβάδισμα» της Φρανκφούρτης για την προσέλκυση χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων μετά το Brexit

«Προβάδισμα» της Φρανκφούρτης για την προσέλκυση χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων μετά το Brexit
Από το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου 2016 και μετά, ορισμένες ευρωπαϊκές πόλεις επιδίδονται σε έναν άτυπο συναγωνισμό...
Η Φρανκφούρτη, έδρα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, προηγείται στον αγώνα δρόμου για την προσέλκυση χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων από το Λονδίνο, μετά την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε.
Το Λονδίνο είναι το χρηματοπιστωτικό κέντρο του μπλοκ, παρά τη μη συμμετοχή της χώρας στην Ευρωζώνη, με εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ συναλλαγών να εκκαθαρίζονται καθημερινά.
Ωστόσο, μία ενδεχόμενη αποχώρηση της Μεγάλης Βρετανίας από την ενιαία ευρωπαϊκή αγορά ίσως αναγκάσει την πόλη να χάσει τον «τίτλο» της.
Από το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου 2016 και μετά, ορισμένες ευρωπαϊκές πόλεις επιδίδονται σε έναν άτυπο συναγωνισμό.
Μεταξύ αυτών, εκτός από τη Φρανκφούρτη, είναι το Παρίσι και το Δουβλίνο.
Ωστόσο, πλέον έχουν εμφανιστεί και νέοι «μνηστήρες», όπως η Βαρσοβία, το Λουξεμβούργο και το Άμστερνταμ, πόλεις που υπόσχονται και χαμηλότερο λειτουργικό κόστος για τις τράπεζες.
Οι κυβερνήσεις των όλων παραπάνω χωρών έχουν υποσχεθεί, μεταξύ άλλων, περικοπή φορολογικών συντελεστών για όσες εταιρείες διαλέξουν τη μετεγκατάσταση δραστηριοτήτων από το Λονδίνο, αλλά και δραστική μείωση της γραφειοκρατίας.
«Οι Γερμανοί είναι πολύ πιο μπροστά (από τους υπόλοιπους)», σχολίασε στους Financial Times ανώτατος τραπεζίτης, υπό τον όρο της ανωνυμίας…
Μερικές εκ των τραπεζών που εξετάζουν μετεγκατάσταση ορισμένων δραστηριοτήτων από τη βρετανική πρωτεύουσα στην Φρανκφούρτη είναι οι Morgan Stanley, JPMorgan και Bank of America Merrill Lynch…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης