Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Ο Fillon προειδοποιεί τους Γάλλους ότι θα έχουν τη μοίρα της Ελλάδας

Reuters: Ο Fillon προειδοποιεί τους Γάλλους ότι θα έχουν τη μοίρα της Ελλάδας
H Γαλλία είναι ένα αποτυχημένο κράτος που λόγω του τεράστιου δημόσιου χρέους της, αναγκάζεται να αναζητά δις ευρώ καθημερινά στις διεθνής αγορές
«Η Γαλλία κινδυνεύει να βρεθεί στην ίδια μοίρα με την καταχρεωμένη Ελλάδα» δήλωσε ο υποψήφιος της κεντροδεξιάς στη Γαλλία Francois Fillon σε ομιλία του στην Κορσική, επαναλαμβάνοντας ουσιαστικά τις δηλώσεις που έκανε στο νησί πριν από 10 χρόνια ακριβώς.
Όπως αναφέρει το Reuters, ο γάλλος υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές δήλωσε ότι «η Γαλλία είναι ένα αποτυχημένο κράτος που λόγω του τεράστιου δημόσιου χρέους της, αναγκάζεται να αναζητά δις ευρώ καθημερινά στις διεθνής αγορές».
Υπογράμμισε δε, οτι «η Γαλλία του σήμερα είναι ένα κράτος που μπορεί να τοποθετηθεί δίπλα στην Ισπανία, η Πορτογαλία, η Ιταλία ακόμη και η Ελλάδα» δήλωσε ο Fillon.
O Francois Fillon έχει στηρίξει την προεκλογική του εκστρατεία στη μείωση των δημοσιονομικών δαπανών υποστηρίζοντας ότι πρέπει να γίνουν περικοπές 100 δις ευρώ από τις δημόσιες δαπάνες μειώνοντας τον δημόσιο τομέα κατά 500 χιλιάδες υπαλλήλους, πρόταση η οποία φυσικά μπήκε στο στόχαστρο των πολιτικών του αντιπάλων.
Τον Σεπτέμβριο του 2007 σε επίσκεψή του και πάλι στην Κορσική ο Francois Fillon ως πρωθυπουργός επί προεδρίας του νεοεκλεγέντος Nicola Sarkozy είχε προειδοποιήσει ότι η Γαλλία είναι στα πρόθυρα της οικονομικής αποτυχίας.
Τότε είχε δηλώσει:
«Είμαι επικεφαλής ενός κράτους που οδηγείται σε οικονομικό γκρεμό, ενός κράτους που τα τελευταία 15 χρόνια διατηρεί ένα τεράστιο δημοσιονομικό χρέος.
Ενός κράτους που τα τελευταία 25 χρόνια δεν έχει ψηφίσει ένα, ισορροπημένο προϋπολογισμό».
Το δημόσιο χρέος της Γαλλίας ανέρχετο στο 64% του ΑΕΠ το 2007 όταν ο Fillon έκανε το σχόλιο περί χώρας σε πτώχευση, από σχεδόν 56% που ήταν το 1995, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία.
Μέχρι το 2015 το χρέος είχε φθάσει στο 96% του ΑΕΠ τοποθετώντας τη Γαλλία στην έβδομη θέση της λίστας των χωρών της ΕΕ με το μεγαλύτερο χρέος.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης