Τελευταία Νέα
Διεθνή

Pittella: Ο Dijsselbloem δεν μπορεί να ηγείται μίας τόσο σημαντικής ομάδας όπως το Eurogroup

Pittella: Ο Dijsselbloem δεν μπορεί να ηγείται μίας τόσο σημαντικής ομάδας όπως το Eurogroup
Ο Jeroen Dijsselbloem αρνήθηκε να παρευρεθεί στη συζήτηση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Ελλάδα… 
Ο Jeroen Dijsselbloem δεν μπορεί να ηγείται μίας τόσο σημαντικής ομάδας όπως το Eurogroup, ξεκαθάρισε ο επικεφαλής των Σοσιαλιστών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κ. Gianni Pittella, σημειώνοντας μάλιστα πως αυτή είναι και η «επίσημη» θέση του.
Το σχόλιο του Ιταλού πολιτικού στη Deutsche Welle είναι ένα από τα πολλά που ακούγονται, ειδικά σήμερα 4 Απριλίου 2017, στους κύκλους του Ευρωκοινοβουλίου για την Ολλανδό υπουργών Οικονομικών.
Ακόμα και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, η μεγαλύτερη πολιτική ομάδα του Κοινοβουλίου, έχει ζητήσει εδώ και μέρες την παραίτηση του Jeroen Dijsselbloem από την ηγεσία του Eurogroup.
Στο ίδιο κλίμα οι Πράσινοι και η Αριστερά.
Ο λόγος, μεταξύ πολλών άλλων, είναι ο εξής:
Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, κ. Antonio Tajani κι όλες οι πολιτικές ομάδες τον είχαν προσκαλέσει στη σημερινή συζήτηση για τη β’ αξιολόγηση του τρίτου πακέτου διάσωσης για την Ελλάδα, ωστόσο εκείνος δήλωσε ότι δεν θα έρθει, λόγω «έλλειψης χρόνου».
Βέβαια, οι συζητήσεις για παραίτηση του κ. Dijsselbloem ξεκίνησαν μετά την εκκωφαντική ήττα του κόμματός του στις ολλανδικές εκλογές, για να γιγαντωθούν μετά τα πρωτοφανή σχόλιά του πως οι χώρες του Νότου ξόδευαν τα χρήματά τους σε «ποτά και γυναίκες».

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης