Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΕΚΤ: Τουλάχιστον 6 μήνες θα περιμένουν οι τράπεζες που θέλουν να μετεγκατασταθούν από το Λονδίνο

ΕΚΤ: Τουλάχιστον 6 μήνες θα περιμένουν οι τράπεζες που θέλουν να μετεγκατασταθούν από το Λονδίνο
Βέβαια, η Τράπεζα άφησε «παραθυράκι» για μικρότερη αναμονή σε όσες τράπεζες καταθέσουν αίτηση το αμέσως επόμενο διάστημα
Η διαδικασία για τη χορήγηση άδειας λειτουργίας εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που επιθυμούν να εγκαταλείψουν το Λονδίνο λόγω του επικείμενου Brexit, θα πάρει τουλάχιστον έξι μήνες, σύμφωνα με όσα αναφέρει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Βέβαια, η Τράπεζα άφησε «παραθυράκι» για μικρότερη αναμονή σε όσες τράπεζες καταθέσουν αίτηση το αμέσως επόμενο διάστημα, ενώ διαβεβαίωσε πως σε κάθε περίπτωση το ανώτερο χρονικό διάστημα αναμονής δε θα είναι πάνω από 12 μήνες.
Πριν από κάθε αίτηση φυσικά, τα ιδρύματα θα πρέπει να έχουν συμμορφωθεί με όλες τις απαιτήσεις της Ε.Κ.Τ. και των κρατών – μελών του μπλοκ.
Όπως είχαν ξεκαθαρίσει Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, δε θα ανεχτούν υποκαταστήματα – «δείγματα» τραπεζών, καθώς πρέπει να μεταφερθεί ένα μεγάλο μέρος των δραστηριοτήτων από το Λονδίνο.
Οι κύριοι «μνηστήρες» για τις τράπεζες που επιθυμούν το φυγή από το χρηματοπιστωτικό κέντρο της Ευρώπης, φοβούμενες μία μη πρόσβαση στην ενιαία αγορά, είναι το Παρίσι, το Λουξεμβούργο, η Φρανκφούρτη, ενώ ακολουθούν η Μαδρίτη, η Βαρσοβία, το Άμστερνταμ και το Δουβλίνο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης