Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Γάλλοι, προσοχή - Σοβαρός κίνδυνος εάν Le Pen και Melenchon περάσουν στον β' γύρο των εκλογών

Bloomberg: Γάλλοι, προσοχή - Σοβαρός κίνδυνος εάν Le Pen και Melenchon περάσουν στον β' γύρο των εκλογών
Ο πρώτος γύρος των γαλλικών προεδρικών εκλογών θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή (23/4/2017)
Στις γαλλικές προεδρικές εκλογές το αποτέλεσμα των οποίων θα παίξει καθοριστικό ρόλο για το μέλλον της ΕΕ και του ευρώ, αναφέρεται το κεντρικό άρθρο του Bloomberg επισημαίνοντας ότι αυτή τη φορά οι Γάλλοι ψηφόφοροι πρέπει να επιδείξουν μεγάλη προσοχή.
Όπως επισημαίνεται εάν οι Γάλλοι δεν προσέξουν στον πρώτο γύρο, τελικά μπορεί να καταλήξουν στον δεύτερο γύρο χωρίς καμία επιλογή.
Κι αυτό γιατί δύο υποψήφιοι -η επικεφαλής του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου Marine Le Pen και ο ακρο-αριστερός Jean-Luc Melenchon- έχουν ιδιαίτερα εξτρεμιστικές απόψεις που μπορούν να αποσταθεροποιήσουν τη γαλλική οικονομία και την Ευρώπη.
Συγκεκριμένα, η Le Pen θέλει η Γαλλία να βγει από το ευρώ, να κλείσει τα σύνορα στους μετανάστες και να θεσπίσει ένα πρόγραμμα «οικονομικού πατριωτισμού» που περιλαμβάνει υψηλούς φόρους για τα ξένα προϊόντα και εργαζόμενους.
Από την πλευρά του, ο Melenchon θέλει το όριο συνταξιοδότησης να διαμορφωθεί στα 60 έτη και οι ώρες εργασίας ανά εβδομάδα να μειωθούν στις 32.
Επίσης, θέλει την αποχώρηση της Γαλλίας από το ΝΑΤΟ.
Ωστόσο, σύμφωνα με το Bloomberg, οι ψηφοφόροι αξίζουν μια καλύτερη επιλογή από αυτούς τους δύο.
Ακόμα κι αν ένα παραδοσιακό κόμμα κερδίσει τις κοινοβουλευτικές εκλογές του Ιουνίου, μια προεδρία από τη Le Pen ή τον Melenchon υα έχει σοβαρές επιπτώσεις στην παγκόσμια τάξη δεδομένης της σημασίας της Γαλλίας για την ΕΕ αλλά και του σχεδόν ολοκληρωτικού ελέγψου της εξωτερικής πολιτικής από τον πρόεδρο της Γαλλίας.
Στον αντίποδα, οι άλλοι δυο υποψήφιοι έχουν περισσότερο κεντρώες πολιτικές.
Σύμφωνα με ένα ρητό, οι Γάλλοι στον πρώτο γύρο των εκλογών ψηφίζουν με την καρδιά τους, ενώ στον δεύτερο γύρο με το μυαλό τους.
Πρόκειται όμως για μια παράδοση που -σύμφωνα με το Bloomberg- οι Γάλλοι θα πρέπει να ξανασκεφτούν φέτος.
Ό,τι κι αν συμβεί την Κυριακή (23/4/2017), οι Γάλλοι ψηφοφόροι πρέπει να είναι σίγουροι ότι θα έχουν επιλογή στον δεύτερο γύρο των εκλογών στις 7 Μαΐου του 2017.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης