Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αισιόδοξος ο Trump για μία ειρηνευτική συμφωνία μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων

Αισιόδοξος ο Trump για μία ειρηνευτική συμφωνία μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων
«Οι αποτυχίες του παρελθόντος δεν καθιστούν απαραίτητα μη επιτεύξιμο το στόχο»
Αισιόδοξος για την επίτευξη μίας ειρηνευτικής συμφωνίας μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων εμφανίστηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump.
«Θέλουμε να επικρατήσει ειρήνη μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων, θα το καταφέρουμε» επισήμανε ο Αμερικανός πρόεδρος υποδεχόμενος σήμερα (3/5/2017) τον Παλαιστίνιο ομόλογό του Mahmud Abbas.
Πάντως ο πρόεδρος των ΗΠΑ απέφυγε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο προσδοκά ότι θα καταφέρει να οδηγήσει σε επιτυχία ένα ζήτημα στο οποίο οι προκάτοχοί του απέτυχαν.
Επιβεβαιώνοντας την προσήλωσή του σε μια λύση δύο Κρατών, την οποία ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε δείξει κατά το παρελθόν να την αμφισβητεί, ο επικεφαλής της Παλαιστινιακής Αρχής εξέφρασε την ελπίδα να επιτευχθεί μια «ιστορική ειρηνευτική συνθήκη» υπό τη διακυβέρνηση Trump.
Επισημαίνοντας ότι ο ίδιος είναι ένας «διαμεσολαβητής», ένας «διαιτητής» ή ένα πρόσωπο «που θα διευκολύνει» μια διαδικασία «η οποία θα οδηγήσει στην ειρήνη», ο Trump επέμεινε στο γεγονός ότι οι αποτυχίες του παρελθόντος δεν καθιστούν απαραίτητα μη επιτεύξιμο το στόχο.
«Κατά τη διάρκεια της ζωής μου, άκουγα πάντα ότι η δυσκολότερη συμφωνία που μπορεί να συναφθεί είναι πιθανόν εκείνη μεταξύ των Ισραηλινών και των Παλαιστινίων.
Ας δούμε εάν θα μπορέσουμε να διαψεύσουμε αυτόν τον ισχυρισμό» συμπλήρωσε.
«Δεν μπορεί να υπάρξει διαρκής ειρήνη εάν οι Παλαιστίνιοι ηγέτες δεν καταδικάσουν ομόφωνα το κάλεσμα σε βία και μίσος» υπογράμμισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης