Τελευταία Νέα
Διεθνή

Για τα φορολογικά σχέδια της κυβέρνησης Trump θα ενημερώσει o Mnuchin τους G7 (11 - 13/5)

tags :
Για τα φορολογικά σχέδια της κυβέρνησης Trump θα ενημερώσει o  Mnuchin τους G7  (11 - 13/5)
Ο Mnuchin  θα καλέσει τους ευρωπαίους ομολόγους του να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα κρατικού χρέους αλλά και την ανάγκη ανακεφαλαιοποίησης τραπεζών σε ορισμένες χώρες
Για τις φορολογικές μεταρρυθμίσεις, που προωθεί η κυβέρνηση Trump, πρόκειται να ενημερώσει τους ομολόγους του, των G7 ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Steven Mnuchin, στη σύνοδο της Ιταλίας (11- 13 Μαΐου 2017).   
Ο Αμερικανός υπουργός θα ενημερώσει τους ομολόγους για τα ακόμη υπό διαμόρφωση σχέδια της κυβέρνησης Trump περί των αλλαγών στον φορολογικό κώδικα, όπου προβλέπει να υπάρξει μεγάλη μείωση των φόρων για τις επιχειρήσεις, για την αναθεώρηση του νόμου Dodd - Frank για τον χρηματοοικονομικό τομέα και τις επενδύσεις στις υποδομές, σύμφωνα με αξιωματούχο του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με το στέλεχος αυτό του υπουργείου Οικονομικών, θα συζητηθούν οι προοπτικές για την αμερικανική και την παγκόσμια οικονομία οι οποίες βελτιώνονται, όπως έκρινε, αλλά και τις προόδους που καταγράφονται στην Ευρώπη.
Η ουσία είναι ότι «τα πράγματα έχουν αρχίσει να μοιάζουν λίγο καλύτερα, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν ρίσκα», σημείωσε ο Αμερικανός αξιωματούχος.
Η ίδια πηγή απέφυγε να προβλέψει το πώς η εκλογή του Emmanuel Macron στην προεδρία της Γαλλίας μπορεί να επηρεάσει τις διαπραγματεύσεις γηγια το Brexit πάντως προεξόφλησε ότι οι ΗΠΑ θα έχουν μια «καλή σχέση» με τη νέα γαλλική κυβέρνηση.
Γενικότερα ο Mnuchin  θα καλέσει τους ευρωπαίους ομολόγους του να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα κρατικού χρέους αλλά και την ανάγκη ανακεφαλαιοποίησης τραπεζών σε ορισμένες χώρες, σύμφωνα με τον αξιωματούχο του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών.  

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης